eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Facebook

Tragédia a Balatonnál: megszólalt a vízbe fulladt testvérpárt megtaláló vízimentő

Helikopterrel és több, szonárral felszerelt hajóval is keresték az eltűnt 13 és 17 éves fiút a Balatonban.

Vasárnap délután a Balatonnál egy jászberényi testvérpár vesztette életét, miután elsodródtak a matracukkal. A 13 és 17 éves fiúk holttestét a vízimentők találták meg, miután több órán keresztül keresték őket – írja a Bors.

Fonyód-Bélatelepnél a fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon. A keresést több helikopter is segítette. A vízimentők négy szonáros hajóval indultak a testvérpár megmentésére. Elsőként a fiatalabb fiúra találtak rá, majd órákkal később bátyjára.

A jászberényi család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A vízimentők vezetője, Bagyó Sándor megtörten Facebook-oldalán ezt mondta a tragédiáról: „A legrosszabb napom. Most fejeztük be a kollégáimmal négy szonáros hajóval egy itt üdülő háromgyerekes család két gyermekét kerestük. Illetve az egyiket korábban megtalálta egy segítő. Odaérkezett az esetkocsi és próbáltunk küzdeni az életéért, de sajnos nem sikerült és a második gyereket a víz alatt találtuk meg holtan.

Ezek nem azok a szép napok, amiért az ember vízimentővé válik."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×