INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

balaton

fulladás

testvérpár

Megszólalt a Balatonba fulladt testvérpár apja: tudtak úszni a fiúk

Megszólalt a Balatonba fulladt testvérpár apja: tudtak úszni a fiúk

Infostart

Alsóbélatelepen történt a tragédia.

A Balatonba fulladt egy testvérpár Alsóbélatelepen, erről az Infostart is írt korábban. A 13 éves Zoltán és a 17 esztendős Tamás apja a Blikknek nyilatkozott a tragédiáról.

„Együtt mentünk be a vízbe, én a húgukkal vízipisztolyoztam, a srácok pedig odébb úsztak a matraccal. Aztán kimentünk a vízből a lányommal. Alig fél óra telt el, amikor megláttam, hogy néhány fiatalember hoz ki egy ájult gyereket. Egyből odasiettem, de akkor még

nem is tudtam, hogy az én fiamról van szó. Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt.”

A gyerekek apja elmondta, hogy német fiatalok segítettek a fián, akik mindent megpróbáltak, hogy megmentsék. Korábban arról lehetett hallani, hogy a fiúk nem tudtak úszni.

„Egész kicsi koruktól vittük őket nyaralni. Ugyan nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe. Egyébként szemmel láthatóan a tragédia másnapján az a három bója beljebb volt hozva, amik azt jelezték, honnan mélyül a víz. Én már a rendőrségen voltam, amikor este a másik gyermekemet megtalálták. Hétfőn hazafelé bementünk a krematóriumba. Ott még el tudtunk tőlük búcsúzni. Előtte még gyújtottunk egy-egy mécsest a parton, ahol a tragédia történt.”

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018