eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Dr. Svébis Mihály (b), a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Söröli Róbert őrnagy, kórházparancsnok a Bács-Kiskun Megyei Kórház koronavírus-fertőzések ellátására kijelölt intenzív osztály felkészültségét ellenőrzi Kecskeméten 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Szeptember 15-ig kimenőt kaptak a kórházparancsnokok

A javuló járványadatok már az egészségügyben is fontos lazítást tettek lehetővé.

A megbízott és kirendelt országos kórház-főparancsnok és országos kórházfőparancsnokhelyettes tevékenysége, valamint a kórházparancsnokok kórházparancsnoki és intézményparancsnoki tevékenysége 2021. szeptember 15. napjáig szünetel – derül ki a Magyar Közlönyből.

A kórházparancsnokok a járvány kezdete óta segítették az egészségügyi intézmények munkáját, többek közt azt is felügyelték, hogy a szükséges kapacitások mindenhol rendelkezésre álljanak, de ahogy tavaly, úgy idén nyáron is minimálisra csökkent hazánkban a kórházban ápoltak száma, így tevékenységük szünetel.

A kórházparancsnoki rendszer tavaly márciusban jött létre, nem sokkal azután, hogy megjelent hazánkban a koronavírus-járvány. A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságál. A kórházparancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem foglalhattak állást, nem tehettek javaslatot, nem hozhattak döntéseket. A kórházak vezetői két területen voltak kötelesek eleget tenni a kórházparancsnok utasításának, a vagyonbiztonságban és a járványügyi szabályok betartásában – írja az Index.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly márciusban 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki kórházparancsnokokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×