eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
A siófoki zsilip 2018. március 26-án. A Balaton magas vízállása miatt a Sió-csatornán keresztül folyamatosan engedik a vizet a tóból.
Nyitókép: Jánossy Gergely

Leengednek a Balaton vizéből - sőt már meg is kezdték

Nyitva a Sió-zsilip, a csatorna mentén belvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Megnyitották a Sió-zsilipet, ezzel párhuzamosan másodfokú belvízvédelmi készültség van a Sión a Siófok-Tolnanémedi szakaszon - értesült a HírBalaton.

A Balaton átlagos vízállása május végén még üzemeltetési vízszintmaximumon (120 centiméter +/- 5 százalék) volt, három napja azonban már egy centimétert csökkent a vízügy tájékoztatása szerint.

A leengedéssel párhuzamosan az Országos Meteorológiai Szolgálat információiból az derül ki, hogy mostanság nagyobb csapadék nem lesz, és a szél sem billenti meg a magyar tengert.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×