eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Orvos figyeli egy koronavírusos beteg lélegeztetését  a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Magyar adatok: 2365 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 182 beteg

Közel négyszázzal nőtt a kórházi kezelésre szorulók száma. Még mindig van 240 ezer aktív fertőzött, de csökken a számuk, miközben közel van a négymilliós oltotti határ.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 2365 az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 779 348 főre nőtt a számuk.

Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 540 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 510 379 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 241 429 főre csökkent.

Kórházban 383-mal több, 5937 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 15-tel többen, 677-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten 315 újabb Covid-19-beteget regisztráltak, Pest megyében 282-t.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 32 838-an vannak, a mintavételek száma 5 373 540-re nőtt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta.

Mivel Orbán Viktor bejelentése szerint várhatóan a pénteki vagy a szombati nap folyamén meglesz a négymillió beoltott, szombaton életbe lép az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek, a védettségi igazolással rendelkezők számára egyes szolgáltatások is újraindulnak.

A védekezési szabályokat (maszkhordás, távolságtartás, tömeg kerülése, kézfertőtlenítés) továbbra is be kell tartani!

Szakértők egyébként egy iránymutatást is közzétettek az egyéni felelősség gyakorlati alkalmazására - íme, szerintük mikor hol hordjunk maszkot a nyitás után.

Csak pénteken a Pfizer-oltásra is megnyílt az online időpontfoglaló - igaz, a nagy érdeklődés miatt az oldal még cikkünk készültekor is elérhetetlen - azt ígérik, karbantartás után ismét működni fog az EESZT a lakosság számára. Ma újabb AstraZeneca szállítmány várható, amelyre már szintén lehet a jövő hétre interneten időpontot foglalni.

Szintén lehetővé vált péntektől a 16-18 évesek Pfizer oltásra való regisztrációja - erről itt írtunk.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×