eur:
393.13
usd:
367.07
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái a második adag oltásához Kálmáncsán, a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthonban 2021. február 20-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Lehet már Pfizer vakcinára is foglalni

A Sinopharm és az AstraZeneca oltás után ez a harmadik, amelyet gyorsan beadathatunk.

A 444.hu olvasója vette észre, hogy április 30-án már lehet Pfizer oltás beadatására is időpontot foglalni.

Így pénteken - akik regisztráltak és foglaltak időpontot - Sinopharm és Pfizer vakcinát is kaphatnak. Akik AstraZenecát szeretnének kapni, azok számára jövő héttől áll rendelkezésre.

A hírt később az Origón is megerősítették, az oltási munkacsoport döntött erről, 10 órától már be is adathatják az embernek, egy napot sem kell várni.

Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilenc óráig.

Bő 100 ezer vakcina érkezhet az oltópontokra, ezek mindegyike "elkelhet".

Több olvasó sikeres regisztráción is túl van már, ugyanakkor az érdeklődés olyan nagy volt, hogy

reggel a lakosság - és nem csak az oltásra regisztrálók - számára gyakorlatilag leállt az oldal.

Az üzemeltetők azt írják (8.20-kor is még): "Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!"

Frissítés, 8.40: az https://www.eeszt.gov.hu/ nem elérhető, "server not found" üzenet a válasz.

Frissítés, 10.30: továbbra sem érhető el az oldal.

A foglalás menetéről ITT írtunk részletesen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×