eur:
394.97
usd:
371.83
bux:
66271.03
2024. április 16. kedd Csongor
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Már a 16-18 éves fiatalokat is lehet regisztrálni oltásra

Május 10-e után kezdik beadni a vakcinákat, de jelentkezni mostantól lehet.

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon - jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adnak pontosabb tájékoztatást.

Közleményükben arra kérik a szülőket, törvényes képviselőket, hogy

  • minél előbb regisztrálják az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekeiket.
  • A regisztrációkor figyeljenek a személyes és elérhetőségi adatok pontos kitöltésére!

Fontos, hogy az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell majd vinniük a fiataloknak

Felhívták a figyelmet, hogy a 16. életévet még be nem töltött gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, az ő oltásuk még nem engedélyezett.

A fiatalok oltásáról Orbán Viktor is beszélt péntek reggeli rádióinterjújában, közölve: kiszámolta a kormány, hogy mennyi Pfizer oltás szükséges a gimnazistáknak, ezért döntöttek úgy, hogy erre a szérumra csak pénteken lehet jelentkezni az online rendszeren keresztül, és csak mintegy százezer dózisra - a többit a gimnazistáknak tették félre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×