eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az ezen a napon, 2018. december 19-én elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Palkovics László felel a Diákvárosért a Fudan Egyetem campusáért

Ez a negyedik terület, amelyért kormánybiztosként felel a miniszter.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány megerősíti korábbi döntését, hogy a Déli Városkapu Fejlesztési Program részeként létrejöjjön a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark, az új Csepeli Közpark és a Dunai Evezős Központ, azzal, hogy ezen programelemek előkészítését és tervezését a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, vagyis Fürjes Balázs irányítja

A kabinet fenntartja szándékát a Budapest Diákváros megvalósítására, egyetért azzal, hogy a Budapest Diákváros mellett a Fudan Hungary Egyetem budapesti oktatási-kutatási és adminisztratív infrastruktúrája, vagyis campusa is létrejöjjön. Emellett úgy dönt, hogy a Budapest Diákváros, valamint a Fudan Hungary Egyetem megvalósítását Palkovics László kormánybiztosként irányítja. Ez a terület eddig szintén Fürjes Balázs portfoliójához tartozott.

A kormány felhívja az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy gondoskodjon a Budapest Diákváros, valamint a Fudan Hungary Egyetem megvalósításához szükséges fejlesztési területek Déli Városkapu Fejlesztési Program területétől történő lehatárolásáról.

Egy másik határozat kifejti, hogy Palkovics László kormánybiztosként koordinálja a Budapest Diákváros és a Fudan Hungary Egyetem budapesti campusának megvalósítását, valamint a Budapest Diákváros és a Fudan Hungary Egyetemet érintő kormányzati döntések, fejlesztések előkészítését. Ezen kívül ellátja – a külpolitikáért felelős miniszterrel és az államháztartásért felelős miniszterrel együttműködésben – a Fudan Hungary Egyetem működési környezete megvalósításával összefüggő nemzetközi koordinációs feladatokat.

Az innovációs és technológiai miniszter kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért; az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért és a Budapest–Belgrád vasútvonal építésének koordinálásáért is.

Fürjes Balázs csütörtökön jelentette be, hogy az eredeti tervek szerint meg fog épülni a Diákváros. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár hozzátette: üzleti típusú fejlesztéseket, irodaházakat is terveztek a Diákváros melletti részekre, ezek helyére kerül a Fudan Egyetem kampusza. A tervek szerint a soroksári Duna-ág ferencvárosi partja és Soroksári út között valósul meg Budapest Diákváros, ami kollégiumi férőhelyeket és szabadidős lehetőségeket nyújtana az egyetemistáknak. Hozzátette: várhatóan két év múlva már indulhat a kivitelezés a Diákvárosban.

Karácsony Gergely főpolgármester szombaton megismételte: a Budapesti Diákváros helyére "akarják erőltetni a kínai egyetemet", sok ezer magyar diák lakhatásának kárára.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×