INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

magyar államkincstár

lemondás

pénzügyminisztérium

A Magyar Államkincstár szegedi épülete, a felújított Zsótér-ház homlokzata 2014. október 17-én. A műemlék épület rekonstrukciója során kicserélték a fa nyílászárókat, és mind a négy utcafronton felújították a homlokzatot.

Lemondott az államkincstár vezetője

Infostart

Mészáros József néhány soros levélben búcsúzott el munkatársaitól a Népszava információi szerint.

Néhány soros levélben köszönt el munkatársaitól szerdán délután Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017-ben kinevezett vezetője. A távozását nem indokolta az elnök, annak híre meglepetést keltett a kincstári dolgozói körében. Sokukkal Mészáros 2010 óta dolgozott együtt, hiszen 2010 óta vezette az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot (ONYF), majd a nyugdíjfolyósító ás az államkincstár integrálása után 2017-től került a közös szervezet élére – írja a Népszava.

A MÁK-ONYF integráció látszólag problémamentesen zajlott le, komoly szakmai és főleg nyilvános kifogás nem érte az államkincstár vezetését. Tavaly azonban megváltozott a MÁK megítélése az államigazgatáson belül: Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztost nevezett ki a MÁK-hoz, jegyzi meg a lap.

A miniszteri biztos közvetlenül a pénzügyminiszternek volt az alárendeltje. A Népszava szerint ez a párhuzamosság járulhatott hozzá ahhoz, hogy Mészáros József lemondott.

Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018