eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály
Oltópont a Szent Imre Kórházban, a főváros XI. kerületében 2021. február 13-án. Az egészségügyi intézményben ezen a napon az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) oltanak.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Egy helyen minden, amit a hétvégén beoltandónak tudniuk kell

Már érkeznek a behívók SMS-ben a 60 év alatti krónikus betegeknek a hétvégi kórházi oltópontos oltásra. Mutatjuk, honnan tölthető le a folyamatot gyorsító dokumentum és hogy mit kell mindenképp magukkal vinniük az oltakozóknak.

Az oltási tervnek megfelelően az időseké mellett folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Közülük 74 ezer ember oltására van lehetőség a múlt héten érkezett AstraZeneca-szállítmánynak köszönhetően hétvégén a kórházi oltópontokon fogják oltani (március 6. szombat és március 7. vasárnap). Az oltandók még csütörtökön megkapják a „behívót” a mobiltelefonjukra egy SMS-ben, amely tartalmazza az oltás pontos időpontját és helyszínét is.

A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából is most az idősebbek, a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re.

Az SMS feladója: Vakcinainfo - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oltáshoz szükséges dokumentumok:

A hétvégi oltási akcióban 101 kórház vesz részt, összesen 433 oltóponttal. A kórházi oltópontok 8-18 óra között lesznek nyitva. Egy oltóponton óránként optimális esetben 12 ember oltását végzik.

Az oltás és az azzal járó helyszíni adminisztráció kb. 40-60 percet vesz igénybe.

Az olthatóságról a helyszíni kikérdezés alapján az oltóorvos dönt. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik.

Nagyon fontos, hogy

  • az SMS-ben kapott időpont nem módosítható. Az, aki behívót kap SMS-ben, de valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a megadott időpontban, az csak egy későbbi alkalommal fog sorra kerülni.
  • A tumultus és felesleges sorban állás elkerülése érdekében kérik, hogy minden behívott a megadott időpontra érkezzen - ne sokkal előbb és semmiképp se később.
  • Mivel nagy számú ember fordul meg a hétvégén az egyes helyszíneken, ezért különösen fontos, hogy az oltópontokra érkezők is figyeljenek a járványügyi óvintézkedések betartására (maszk, távolságtartás, kézhigiénia stb.).

A hétvégi oltásban 600 oltóorvos és 1200 ápoló fog részt venni. Az oltás lebonyolítását katonák is segítik.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×