INFORÁDIÓ
2021. április 13. kedd
Ida

koronavírus

oltás

sms

járvány

dokumentum

hozzájárulás

Oltópont a Szent Imre Kórházban, a főváros XI. kerületében 2021. február 13-án. Az egészségügyi intézményben ezen a napon az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) oltanak.

Egy helyen minden, amit a hétvégén beoltandónak tudniuk kell

Infostart

Már érkeznek a behívók SMS-ben a 60 év alatti krónikus betegeknek a hétvégi kórházi oltópontos oltásra. Mutatjuk, honnan tölthető le a folyamatot gyorsító dokumentum és hogy mit kell mindenképp magukkal vinniük az oltakozóknak.

Az oltási tervnek megfelelően az időseké mellett folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Közülük 74 ezer ember oltására van lehetőség a múlt héten érkezett AstraZeneca-szállítmánynak köszönhetően hétvégén a kórházi oltópontokon fogják oltani (március 6. szombat és március 7. vasárnap). Az oltandók még csütörtökön megkapják a „behívót” a mobiltelefonjukra egy SMS-ben, amely tartalmazza az oltás pontos időpontját és helyszínét is.

A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából is most az idősebbek, a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re.

Az SMS feladója: Vakcinainfo - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oltáshoz szükséges dokumentumok:

A hétvégi oltási akcióban 101 kórház vesz részt, összesen 433 oltóponttal. A kórházi oltópontok 8-18 óra között lesznek nyitva. Egy oltóponton óránként optimális esetben 12 ember oltását végzik.

Az oltás és az azzal járó helyszíni adminisztráció kb. 40-60 percet vesz igénybe.

Az olthatóságról a helyszíni kikérdezés alapján az oltóorvos dönt. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik.

Nagyon fontos, hogy

  • az SMS-ben kapott időpont nem módosítható. Az, aki behívót kap SMS-ben, de valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a megadott időpontban, az csak egy későbbi alkalommal fog sorra kerülni.
  • A tumultus és felesleges sorban állás elkerülése érdekében kérik, hogy minden behívott a megadott időpontra érkezzen - ne sokkal előbb és semmiképp se később.
  • Mivel nagy számú ember fordul meg a hétvégén az egyes helyszíneken, ezért különösen fontos, hogy az oltópontokra érkezők is figyeljenek a járványügyi óvintézkedések betartására (maszk, távolságtartás, kézhigiénia stb.).

A hétvégi oltásban 600 oltóorvos és 1200 ápoló fog részt venni. Az oltás lebonyolítását katonák is segítik.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018