INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

honvédkórház

benkő tibor

wikonkál norbert

Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátorban 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Honvédkórházban kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.

Benkő Tibor átruházta a Honvédkórház irányítását

A honvédelmi miniszter államtitkára, Vidoven Árpád kapta a feladatot. Az intézményt Wikonkál Norbert vezeti.

Új feladatrendszerben működik mostantól a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja. A központparancsnok Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke lesz. Wikonkál Norbert a Honvédkórház főigazgatójaként folytatja munkáját – mondta el az állománygyűlésen Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka.

A parancsnok hozzátette, hogy a szervezet új feladatokat és képességeket kap. Arról is beszélt, hogy több, eddig önálló városi kórház is a HM egészségügyi központja szakmai irányítása alá kerül, elsősorban a gazdasági és a személyzeti munka tekintetében.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, hogy a változás nem jelenti azt, hogy a különböző ellátási formák elkülönülnek egymástól. Hozzátette, a Honvédkórház a honvédelmi miniszter irányítása alatt működik, ő ezt a feladatot Vidoven Árpád államtitkárra ruházta át. Ez nem kettősség, hanem párhuzamos feladatvégrehajtás – mondta Benkő Tibor tárcavezető.

A megújuló egészségközpont a prevenciótól a rehabilitációig biztosítja a speciális egészségügyi feladatok teljes spektrumát.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Benkő Tibor és a HM egészségügy átalakítása
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018