eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pexels.com

Intő figyelmeztetés: az influenza sem játék, senki ne kockáztasson, főleg most

A koronavírus miatti korlátozások és az emberek sokkal nagyobb odafigyelése következtében nincs influenzajárvány idehaza.

Ezen a télen is elindult az influenza figyelőszolgálat, amely kevesebb megbetegedésről számol be, mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője. Az idei második héten, vagyis január 11–17-e között mindösszesen 4300 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami kifejezetten alacsonyabb szám, mint a sok éves átlag.

Dánielisz Ágnes hozzáfűzte, a koronavírus miatti szigorítások sokat segítenek abban, hogy kevesebb influenzás van Magyarországon. A távolságtartás, a maszkviselés, az otthoni munkavégzés mind–mind hozzájárult az influenza terjedésének visszaszorításában. Ha úgy tetszik, egyelőre

meggátolták a járvány kialakulását

– fogalmazott.

Ősszel sokan kérték az influenza elleni védőoltást, amely a koronavírus ellen nem jelent védettséget – hangsúlyozta a főosztályvezető. A szakemberek változatlanul úgy látják, komoly veszélyeket rejt magában, ha valaki egyszerre kapja el az influenza-megbetegedést és a koronavírus-fertőzést, ezért továbbra is fontosnak tartanák az előbbi elleni védőoltást (is).

Ugyanakkor jobban állunk, mint tavaly ilyenkor, erősítette meg a szakember. Bár az elmúlt évben csak később léptük át a járványküszöböt, ezzel együtt is sokkal kevesebb az idei megbetegedés. Annak ellenére, hogy

a klinikai tünetek alapján nem lehet megmondani, hogy valaki az influenzavírus miatt, vagy más vírus, netán baktérium okozta felső légúti megbetegedésben szenved.

Vagyis az, hogy a figyelőszolgálat lényegesen kevesebb esetszámot regisztrált, az nemcsak az influenza okozta, hanem minden felső légúti megbetegedésre értendő.

Fontos azonban, hogy továbbra se kockáztasson senki,

enyhe tünetekkel is otthon kell maradni, orvoshoz kell fordulni,

szögezte le a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×