eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Varga Judit igazságügyi miniszter, mielőtt megnyitó expozéját tartja az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Judit: elvárjuk, hogy a portugál EU-s elnökség ne engedjen a jogállamisági mechanizmussal trükközőknek

Fontos elvárásunk a portugál EU-s elnökséggel kapcsolatban, hogy becsületes közvetítők legyenek, hajtsák végre a költségvetési megállapodást és ne engedjenek a jogállamisági mechanizmussal trükközőknek - írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit - aki a szombati Magyar Hírlapnak adott interjúját is közzétette - a további elvárásokat sorolva azt írta: a bérek növekedését biztosító gazdaságpolitika maradjon tagállami hatáskörben, hiszen a tagországonként eltérő gazdasági helyzetekben eltérő receptekre van szükség.

Az igazságügyi miniszter, aki posztját angol nyelven is közzétette, azt is kérte a portugál elnökségtől, legyenek nyitottak a migrációval kapcsolatos eltérő nemzetállami megközelítések megértésére, valamint azt, hogy "a még több Európa helyett pedig koncentráljunk az okos Európa felépítésére".

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×