eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Izolációs fóliát ad egy hajléktalannak a Budapest Bike Maffia önkéntese a Kálvin téri aluljáróban 2017. december 11-én este. A kerékpáros civil szervezet alaptevékenysége az adománygyűjtés, az önkéntesek az adományokat biciklivel szállítják ki a rászorulók részére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kásler Miklós elrendelte a "vörös kód" kiadását

A nagy hidegre való tekintettel a rendelkezés a hajléktalanok életét hivatott megvédeni.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a várható nagy hidegre tekintettel elrendelte a hajléktalan emberek életét védő úgynevezett vörös kód kiadását - jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Fülöp Attila, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat átmeneti szállóján tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az intézkedés azt jelenti, hogy

valamennyi bentlakásos szociális intézménynek be kell fogadnia a hajlék nélkül élőket, ha a hajléktalan ellátórendszer már nem tudja fogadni őket.

A "vörös kód" vasárnap délben lép életbe és kedd 10 óráig érvényes, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ebben az időszakban éjszakánként legalább mínusz 10 fok lesz, vagy annál hidegebb - tette hozzá a szociális ügyekért felelős államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×