eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő utasok szállnak le a metróról a Széll Kálmán téri állomáson 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megelégelte az üzengetést a BKK a kormányhivatallal

A téma a járatsűrítés, a közlekedési cég asztalhoz hívja a Fővárosi Kormányhivatalt, amely folyamatosan küldi figyelmeztetéseit.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) értetlenül áll az előtt, hogy a Fővárosi Kormányhivatal - immáron negyedszer - ismét visszautasította a cég járatsűrítési tervét, ezért személyes egyeztetést kezdeményeznek.

A BKK az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: november 16-tól, hétfőtől a legnagyobb kapacitással járnak járataik, a jelenleginél több jármű már fizikailag sem áll rendelkezésre.

Hozzátették,

nem igaz, hogy nem hajtották végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését,

és nem adtak át ezzel kapcsolatban dokumentációt a kormányhivatalnak.

Kiemelték, hogy a két lépésben, szeptemberben és novemberben bevezetett járatsűrítésekkel minden "létező és hadra fogható" fővárosi járművet forgalomba állítottak. A rendelkezésre álló maximális járműszám legnagyobb kihasználásával, a jelenlegi helyzetben bevethető összes járművezető foglalkoztatásával a közlekedési cégek elérték a "plafont".

A járatsűrítést a BKK éppen a legnagyobb kihasználtságú gerincvonalakon hajtotta végre: a 3-as és a 4-es metró, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, a budai fonódó villamoshálózat, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszok, valamint a nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok (9-es, 23-as, 31-es, 32-es, 85-ös, 95-ös, 105-ös, 151-es, 159-es busz, illetve a 76-os és a 79M trolibusz) vonalán.

"Ugyan

a novemberi járványügyi szigorítások óta városszerte ismét csökken a járatok kihasználtsága,

a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a szolgáltatók számára továbbra is az a legfontosabb, hogy biztonságosan lehessen utazni Budapesten" - hangsúlyozták.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×