eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma
Helyben összeszerelt Modulo buszok sorakoznak a BKV kelenföldi autóbuszgarázsában 2018. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Határkőhöz ért a BKK járatsűrítésével kapcsolatos vita

Nem csillapodik a vita a fővárosi járatsűrítésről, a fővárosi kormányhivatal szerint a BKK nem teljesíti az elvárásokat, a BKK viszont azt állítja, több jármű egyszerűen nem áll rendelkezésre.

Továbbra is zajlik a vita a fővárosi Kormányhivatala és a Budapesti Közlekedési Központ között arról, hogy elég sűrűn járnak-e a BKK járatai.

A hivatal legfrissebb közleményében arról ír, hogy járatai 91 százalékán még mindig nem sűrítette a menetrendet a közeledési társaság. A szervezet hozzátette: a kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-éig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivataloknak megküldeni. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban a fővárosi kormányhivatal már kétszer kért hiánypótlást, de a BKK-nak harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani.

A BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

A BKK 300 vonalának mindössze 9 százalékán döntött még szeptemberben - állítása szerint – járatsűrítésről. A kormányhivatal erről már pénteken is jelezte a BKK-nak, hogy nem elégséges a társaság szolgáltatása.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteken kiadott közleményében cáfolta a hivatal állításait. A BKK azt írta, hogy nem igaz a hír, mely szerint nem hajtották végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, továbbá az sem valós, hogy nem adott át ezzel kapcsolatos értékelhető dokumentációt a kormányhivatalnak. Hangsúlyozták, hogy

a Fővárosi Kormányhivatal kérése alapján már november közepe óta a lehető legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai

a délutáni elnyújtott - 15-19 óra közötti - csúcsidőben is, ráadásul – állításukkal szemben – nem 24, hanem 28 vonalon sűrített a fővárosi közlekedésszervező.

Hozzátették: szeptember 1-je óta – kormányhatározattól függetlenül is – a BKK járatai maximális kapacitáson közlekednek, reggel 9 óráig meghosszabbították a csúcsidei menetrendet a gerincvonalakon. Ez egyébként a vállalat szolgáltatóinál elérhető legnagyobb kapacitás, ennél több jármű ugyanis nem áll rendelkezésre.

Orbán Viktor miniszterelnök még november elején jelentette be, hogy a kormány rendkívüli jogrend bevezetéséről döntött – pár órával később meg is jelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet – vagyis a rendkívüli jogrend kihirdetéséről szóló kormányrendelet, valamint a szigorításokat tartalmazó jogszabály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×