eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Semmelweis Egyetem

A fertőzésen átesettek közül sokan adnának vérplazmát

A készítményt sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese a Kossuth rádió reggeli műsorában arról beszélt, hogy még több, a koronavírus-fertőzésből kigyógyult ember vérplazmájára van szükség Magyarországon, mivel a készítményt sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában.

A jelentkezők előzetes orvosi kivizsgáláson vesznek részt, ahol kérdőív, személyes beszélgetés, fizikális és laboratóriumi vizsgálat alapján döntenek az alkalmasságukról - tették hozzá.

Nagy Sándor elmondta, sokan jelentkeztek a felhívásra, őket a következő napokban értesítik, hogy pontosan hol adhatnak vérplazmát. Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanakkor valószínű, hogy tíz jelentkezőből csak egy vagy kettő, esetleg három lesz alkalmas arra, hogy plazmát adjon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×