INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

koronavírus

autós teszt

teszt

Koronavírustesztet végeznek az autósokon Bostonban 2020. március 28-án. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.

Áthajtásos vírusteszthely áll fel a budai Vahot utcában

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő

A működtetést a XI. kerületi önkormányzat állja, a helyiek pedig a mindenki számára érvényes 32 ezer forintos díjból is jelentős kedvezményt kapnak - ígéri a polgármester.

Elkezdődött a koronavírus-fertőzés szűrésére alkalmas, áthajtásos, érintésmentes tesztállomás helyszínének kialakítása Újbudán, a Bikás parknál, a Vahot utcai parkolóban, ahol az autóban ülve, kényelmesen és biztonságosan elvégeztethető a PCR-teszt - közölte László Imre XI. kerületi polgármester.

"Tekintettel arra, hogy a járvány megelőzésének kulcsa a tesztvizsgálat, ezért eddig is komoly hangsúlyt fektettünk erre, és több mint 1800 tesztet végeztünk el, önkormányzati költségen. Hogy egy áthajtásos tesztvizsgálati állomás létesüljön a kerületben, az a korábbi intézkedés folytatása" - ecsetelte László Imre.

Az intézkedés oka volt az is, hogy a sárga és piros színnel jelölt országokból hazatérőknek a karanténmentességhez szükségük van vizsgálatra, itt pedig már jelentkeznek a gondok a kerületvezető szerint. Elsősorban nem is az, hogy hol végeztessenek az emberek tesztet, hanem hogy mielőbb, az emberek ugyanis a karanténfázisban kimerítették a szabadságkeretük nagy részét.

A labor akkreditált, hivatalos eredményt ad 24 órán belül.

A kerület lakossága a 32 ezer forintos tesztenkénti költségből is jelentős engedményt kap.

A tesztelés nem befolyásolja a közeli piac működését.

A kerületben az országoshoz hasonlóan operatív törzs működik, és készül is rá, hogy ha augusztus 20. után intézkedni kell, akkor ne legyen ebben késlekedés.

Ismert, áprilisban, a járvány első hullámában már voltak "autós teszthelyek", a Portfolio pedig korábban írt egy ilyen irányú, cégek és a kormányzat számára is szabadon felhasználható magyar fejlesztésről is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Michael Dwyer

Kapcsolódó hang

Autós vírusteszt - László Imre
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018