eur:
393.1
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Koronavírustesztet végeznek az autósokon Bostonban 2020. március 28-án. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Dwyer

Áthajtásos vírusteszthely áll fel a budai Vahot utcában

A működtetést a XI. kerületi önkormányzat állja, a helyiek pedig a mindenki számára érvényes 32 ezer forintos díjból is jelentős kedvezményt kapnak - ígéri a polgármester.

Elkezdődött a koronavírus-fertőzés szűrésére alkalmas, áthajtásos, érintésmentes tesztállomás helyszínének kialakítása Újbudán, a Bikás parknál, a Vahot utcai parkolóban, ahol az autóban ülve, kényelmesen és biztonságosan elvégeztethető a PCR-teszt - közölte László Imre XI. kerületi polgármester.

"Tekintettel arra, hogy a járvány megelőzésének kulcsa a tesztvizsgálat, ezért eddig is komoly hangsúlyt fektettünk erre, és több mint 1800 tesztet végeztünk el, önkormányzati költségen. Hogy egy áthajtásos tesztvizsgálati állomás létesüljön a kerületben, az a korábbi intézkedés folytatása" - ecsetelte László Imre.

Az intézkedés oka volt az is, hogy a sárga és piros színnel jelölt országokból hazatérőknek a karanténmentességhez szükségük van vizsgálatra, itt pedig már jelentkeznek a gondok a kerületvezető szerint. Elsősorban nem is az, hogy hol végeztessenek az emberek tesztet, hanem hogy mielőbb, az emberek ugyanis a karanténfázisban kimerítették a szabadságkeretük nagy részét.

A labor akkreditált, hivatalos eredményt ad 24 órán belül.

A kerület lakossága a 32 ezer forintos tesztenkénti költségből is jelentős engedményt kap.

A tesztelés nem befolyásolja a közeli piac működését.

A kerületben az országoshoz hasonlóan operatív törzs működik, és készül is rá, hogy ha augusztus 20. után intézkedni kell, akkor ne legyen ebben késlekedés.

Ismert, áprilisban, a járvány első hullámában már voltak "autós teszthelyek", a Portfolio pedig korábban írt egy ilyen irányú, cégek és a kormányzat számára is szabadon felhasználható magyar fejlesztésről is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×