eur:
394.5
usd:
363.59
bux:
65583.52
2024. március 19. kedd Bánk, József
Pálinkás Rebeka, a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának orvosa a koronavírusos betegek fogadására átalakított részlegen 2020. május 15-én. Az orvos Pihentesd a dokit! Facebook-csoport felhívására ingyen kapott egy lakást a kórház közelében a koronavírus-járvány idejére. A csoport olyan egészségügyi dolgozóknak segít, akik messze laknak munkahelyüktől, vagy nem akarják fertőzésveszélynek kitenni családtagjaikat.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ismét vannak halálos áldozatai itthon a járványnak

Egy nap alatt 24 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt két idős, krónikus beteg Magyarországon.

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4621 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 602 főre emelkedett, 3464-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 555 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál térképe alapján eddig Budapesten (2074) és Pest megyében (695) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (150), Borsod-Abaúj-Zemplén (143) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés megye áll (18).

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7092 embernél van érvényben.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák, ezért léptek életbe a beutazási korlátozások. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ még július 31-én tájékoztatója arról, hogy augusztus 1-től milyen feltételekkel léphet be magyar állampolgár sárga és piros jelzésű országból, valamint mi a teendője akkor, ha az elrendelt hatósági házi karatén alól mentesülni szeretne. Itt közöllik a PCR-tesztet végző laborok listáját is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×