eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Figyelem, forgalmi változások a 4-6-os vonalán

Újabb építési üteméhez ér a villamosvonal felújítása csütörtökön. Augusztus 5-ig a villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni. A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd, budai hídfő térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítani.

A BKK már korábban hírt adott arról, hogy idén a XI. kerületi Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között végeznek pályafelújítást a 4-es és a 6-os villamos vonalán.

Az idei nyári felújítás következő ütemében, július 16-án, csütörtökön hajnali 4 órától várhatóan augusztus 5-én, szerdán az utolsó járatindulásig a nagykörúti villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek. A Corvin-negyedtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel.

A pótlóbuszra a Boráros téren és a Mester utcánál, illetve a Móricz Zsigmond körtér irányú 6-os autóbuszra a Budafoki út/Karinthy Frigyes útnál a villamosmegállóban, a többi megállóhelyen az ezekkel párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni. Dél-Buda és a belváros között az M4-es metró gyors, alternatív utazási lehetőséget kínál – olvasható a társaság közleményében.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ
Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

A 4-es és a 6-os villamosvonallal párhuzamosan húzódó Irinyi József utcában a Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között a belső sávok augusztus 5-ig továbbra is le lesznek zárva. Ugyancsak nem változik az ideiglenes forgalmi rend a Fehérvári úton a Baranyi utcai/Ulászló utcai csomópontnál. Továbbra is tilos lesz parkolni a Nagykörúton a Corvin-negyed és a Csepreghy utca között, mert itt várakoznak, illetve fordulnak meg a villamospótló autóbuszok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×