INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

koronavírus

esküvő

tolna

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (narancssárga), és a kórokozó által megtámadott, pusztuló, morfológiai elváltozást mutató emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.

Egy fertőzött miatt karanténban az egész násznép Tolnában

Infostart

Esküvőn vett részt egy koronavírusos beteg Tolnán.

Két hétre házi karanténba kellett vonulniuk egy Tolnán megtartott lagzi vendégeinek, mert az egyikükről később beigazolódott, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal – írta meg a Teol.

A tolnai vezető háziorvos, dr. Barna Györgyi is értesült az esetről - hozzá két kontaktszemély tartozik. Azt mondta, vélhetően a fertőzött rokon, akit teszteltek, még nem volt az eredmény birtokában, amikor elment az esküvőre. A többieket egyelőre nem tesztelik, de ha valaki tüneteket észlel, meg fogják vizsgálni.

A lagzi helyszínéül szolgáló étterem vezetője hangsúlyozta: eddig is maximálisan ügyeltek a higiéniára, ezután is ezt teszik – nem tehet arról, hogy valaki hazajött Németországból a rokona lakodalmába, és kiderült, hogy vírushordozó.

Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018