eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (narancssárga), és a kórokozó által megtámadott, pusztuló, morfológiai elváltozást mutató emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH

Egy fertőzött miatt karanténban az egész násznép Tolnában

Esküvőn vett részt egy koronavírusos beteg Tolnán.

Két hétre házi karanténba kellett vonulniuk egy Tolnán megtartott lagzi vendégeinek, mert az egyikükről később beigazolódott, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal – írta meg a Teol.

A tolnai vezető háziorvos, dr. Barna Györgyi is értesült az esetről - hozzá két kontaktszemély tartozik. Azt mondta, vélhetően a fertőzött rokon, akit teszteltek, még nem volt az eredmény birtokában, amikor elment az esküvőre. A többieket egyelőre nem tesztelik, de ha valaki tüneteket észlel, meg fogják vizsgálni.

A lagzi helyszínéül szolgáló étterem vezetője hangsúlyozta: eddig is maximálisan ügyeltek a higiéniára, ezután is ezt teszik – nem tehet arról, hogy valaki hazajött Németországból a rokona lakodalmába, és kiderült, hogy vírushordozó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×