eur:
394.39
usd:
369.38
bux:
65721.74
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: MTI/Varga György

Súlyos a helyzet a Balatonnál

Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus-járvány okozta válság miatt.

Somogy megyében 14 százalékkal, vagyis 1884-gyel nőtt a regisztrált álláskeresők száma egyetlen hónap alatt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján – írja a sonline.hu. Siófokon drámai volt a növekedés: március 20-án 706 munkanélkülit tartottak nyilván, ez a szám egy hónap múlva 933-ra emelkedett. Marcaliban is több mint 120-szal nőtt az álláskeresők száma.

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton.

A kistelepüléseken többségében nem indított el számottevő munkaügyi folyamatokat a koronavírus hatása. Csokonyavisontán még csökkent is az álláskeresők száma, a márciusi 221-ről az áprilisi 182-re.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×