eur:
393.14
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese (hátul, k) és Varga-Damm Andrea beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 11-én. Előttük frakciótársaik: Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs (4. sor), Fülöp Erik, Szávay István (3. sor, b-j), Jakab Péter, Bana Tibor, Magyar Zoltán (második sor, b-j), Lukács László György, Farkas Gergely és Mirkóczki Ádám (első sor, b-j).
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Mandátuma visszaadására szólította fel Varga-Damm Andreát a Jobbik

Országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására szólította el Varga-Damm Andreát a Jobbik vezetése; amennyiben ennek 24 órán belül nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból - áll a párt elnökségének szerda esti közleményében.

Felidézik: kedden a Jobbik - a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján - megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.

Tudjuk, hogy a parlamenti kétharmaddal rendelkező Fidesz elfogadta volna a salátatörvénybe rejtett paragrafusokat nélkülünk is, tehát a szavazataink nem befolyásolták a konkrét döntést. A Jobbik frakciója - ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt - sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához - írják.

Hangsúlyozzák: a Jobbik nem egy következmények nélküli párt, ezért a frakcióelnökség felvállalta, elismerte a közvélemény előtt a hibát, ugyanakkor a párt vezetésében feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben.

Elvárjuk tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan - jelzik. Közölték: ha Varga-Damm Andrea 24 órán belül nem adja vissza a mandátumát, akkor a frakcióvezetés kezdeményezi kizárását a Jobbik képviselőcsoportjából.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×