INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

sneider tamás

jobbik

varga-damm andrea

szilágyi györgy

Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese (hátul, k) és Varga-Damm Andrea beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 11-én. Előttük frakciótársaik: Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs (4. sor), Fülöp Erik, Szávay István (3. sor, b-j), Jakab Péter, Bana Tibor, Magyar Zoltán (második sor, b-j), Lukács László György, Farkas Gergely és Mirkóczki Ádám (első sor, b-j).

Két politikusával is gondja van a Jobbiknak

A párt alelnöke kettéválasztaná Varga-Damm Andrea és Sneider Tamás ügyét.

Nem hatalmi játszmák, hanem az alázat hiánya és egy botrányos, azóta törölt Facebook-bejegyzés miatt kell visszaadnia mandátumát Varga-Damm Andreának – mondta az InfoRádiónak a Jobbik alelnöke, Szilágyi György.

Ismert, országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására szólította fel Varga-Damm Andreát a Jobbik vezetése, 24 órán belüli hatállyal (csütörtök este 7-ig), pártból történő kizárás terhe mellett. Erre pedig azután került sor, hogy kedden a Jobbik - a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján - megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.

"Mind a Jobbik, mind a párt parlamenti frakciója akkor tud sikeresen és eredményesen működni, ha a tagjai csapatként, egységesen, egymást segítve végzik a munkájukat. Ez a tagjainktól nagyon nagy alázatot követel, sajnos

Varga-Damm Andreában ez az alázat nem volt meg"

- ecsetelte Szilágyi György.

A törölt Facebook-bejegyzésben a magyar emberekről és a társadalomról "becsmérlő mondatokat jelentetett meg a képviselő Szilágyi György szerint, miközben a Jobbik épp "az emberekkel és a társadalommal kíván szövetséget kötni".

Varga-Damm Andrea az InfoRádiónak viszont azt nyilatkozta, a bejegyzés mondvacsinált ok, ürügy, valójában hatalmi játszmák lehetnek a háttérben, ennek azonban Szilágyi György szerint "semmi valóságalapja nincs".

A képviselő asszony szerint ügye nem független Sneider Tamásétól, akit a Jobbik a parlamenti alelnöki posztról hív vissza. Szilágyi György ezt is tagadja, mondván, egy nagyobb válság idején a párt fő programelemét jelentő

szociális terület egész embert kíván a pártban, erre a területre helyeznék el Sneider Tamást,

akit a "szakmai tudása és a munkbírása" tesz alkalmassá a téma összefogására.

Sneider Tamás csütörtök délutáni Facebook-bejegyzéséből kiderül: nem mond le parlamenti alelnöki tisztségéről. Közölte: munkáját minőségi kritikával nem illették. Bízik abban, hogy "a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni" eltávolítása érdekében.

"Ha a frakció ki is zár soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam,

rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem. Én úgy érzem, hogy tettem már le annyit a képviselői munkámmal is az asztalra, amiért cserébe a minimum, amit megérdemlek, hogy ne kelljen csöndben elballagnom, amikor már nincs rám égető szüksége a jelenlegi elnökségnek" - fogalmazott Sneider Tamás.

Hétfőn közölte Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik. Közlése szerint a lépés "nem személyről, hanem feladatról szól", hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

A Jobbik Varga-Damm Andreáról - Szilágyi György
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018