eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ilyen lesz a magyar koronavírus-forint - fotó

Rekordszámú pályamű érkezett az MNB „Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek” érmetervezői pályázatára. Már megvan, mikor és mennyi kerül belőle forgalomba.

Az MNB két különböző címletű forgalmi érme emlékváltozat kibocsátásával kívánja elismerését, tiszteletét kifejezni a veszélyhelyzetben is helytálló honfitársainknak. A társadalmi összefogást erősítendő, az MNB nyilvános pályázatot hirdetett a „Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek” tematikájú 10 és 20 forintos forgalmi érme emlékváltozatok tematikai oldalának megtervezésére. A nyilvános pályázatra rekordszámú, 345 pályamű érkezett – gyermekek, amatőr és profi tervezők nyújtották be grafikai terveiket.

A győztes tervet a hódmezővásárhelyi Kovács Krisztina készítette, melynek fókuszában a névtelen hősök szív alakba foglalt, sematikus ábrázolása jelenik meg – jelentette be a Magyar Nemzeti Bank.

Forrás: MNB
Forrás: MNB

Az elmúlt hetekben a Magyarországot is elért koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink (többek között egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók) áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a 10 és 20 Ft-os forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki a Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában.

A 2-2 millió példányban forgalomba kerülő új érmékkel várhatóan július folyamán találkozhat először a nagyközönség.

Szakmai szempontok figyelembevételével a zsűri konszenzusos véleménye alapján a három legsikeresebb pályázatot a kiírásban foglaltak szerint díjazza az MNB.

Az első helyezett 400 000 Ft díjazásban részesül, valamint a győztes grafikai terv kerül megvalósításra az összesen 2-2 millió példányban forgalomba kerülő 10 és 20 Ft-os forgalmi érmék emlékváltozatán. A második helyezett jutalma 200 000 Ft, a harmadik helyezetté pedig 100 000 Ft.

Bár a pályázati kiírásban eredetileg nem szerepelt, de a nagy érdeklődésre és a számos színvonalas pályázati anyagra való tekintettel a szakmai zsűri döntése alapján további két grafikai tervet jutalmaz az MNB tervenként 75 000 Ft különdíjjal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×