INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

veszélyhelyzet

pénzérme

magyar nemzeti bank

ápoló

Védőmaszkot viselő férfi halad el egy falfestmény előtt a brazíliai Sao Paulo egyik metróállomása közelében 2020. május 4-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében ettől a naptól kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön a városban.

Újfajta 10 és 20 forintos érmék jönnek - fotók

Infostart

A Magyar Nemzeti Bank – a Kormány által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetben helytálló hősök tiszteletére – „Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek” megnevezéssel újfajta forintérméket bocsát ki.

A kibocsátás időpontja mindkét érme esetében 2020. július 14. – derült ki a hétfői Magyar Közlönyből.

A 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatának koronavírus-tematikájú mintája egyforma lesz.

Az érmék előlapjának szélén található gyöngysorszegélyen belül, köriratban, fent a „MAGYARORSZÁG” felirat, lent – egy-egy pont között – a „2020” verési évszám olvasható. A középmezőben – szív alakot formázva – a veszélyhelyzetben helytálló, különböző foglalkozású emberek sematikus ábrázolása látható, az ábrázolás alatti két vízszintes sorban a „TISZTELET” és az „A HŐSÖKNEK” felirat olvasható.

A 10 és a 20 forintos érmékből egyaránt 2 000 000 darab készíthető, melyből 2500 darab különleges – ún. proof – technológiával verhető.

  • A 10 forintos anyaga réz (75%) és nikkel (25%) ötvözete, súlya 6,1 gramm, átmérője 24,8 mm, peremvastagsága 1,7 mm, széle szaggatottan recézett.
  • A 20 forintos érme réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözetéből készült, súlya 6,9 gramm, átmérője 26,3 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle recézett.
Forrás: Magyar Közlöny
Forrás: Magyar Közlöny

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018