eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Nyitókép: Pxhere

Ezzel indult a keddi izzadás a matek érettségin

Gráfok, függvények és megannyi, sokak számára talán már/még ismeretlen fogalmak voltak a "tányérban" a valószínűség- és százalékszámítás mellett.

Halmazok, felszínszámítás, gráfok és függvények - ezekkel indult a középszintű matekérettségi az Eduline oktatási szakportál cikke szerint.

A középszinten vizsgázók két feladatsort kapnak: az első 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi.

Kaptak feladatot a diákok még a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is.

Az első feladatlap megoldására 45 percet kaptak a diákok, ha letelik az idő, a felügyelő tanárok összeszedik a lapokat. Ezeknek a feladatoknak a megoldásával 30 pontot lehet szerezni - több pontot ér majd a matekérettségi második, hosszabb, összetett feladatokból álló része, azzal maximum 70 pontot gyűjthetnek a vizsgázók.

A második feladatlap megoldására 135 perc áll rendelkezésre. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz, mindegyik több részkérdésből áll.

A II/B részben három, 17 pontos feladat van – ezek közül az érettségizőknek kettőt kell választaniuk, és csak annak a kettőnek a megoldását értékelik majd a tanárok. Mindegyik feladat összetett, több matematikai témakört érint – írta a szakportál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×