eur:
394.41
usd:
370.44
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 2-án. Márton Anita a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Így örül a magyar világbajnok, aki bekerült a matekérettségibe

Márton Anita a Facebookon határtalan örömének adott hangot, egyúttal "elnézést" kért a vizsgázóktól.

"Pályafutása csúcsára" ért Márton Anita - a magyar atlétika eddigi egyetlen világbajnoka - azzal, hogy bekerült a 2020-as matematika-érettségi feladatsorába.

Minderről maga az érintett számolt be a Facebookon, reményét fejezve ki, hogy talán nem utálják meg emiatt az érettségizők, akiknek további sok sikert kíván a súlylökő.

A feladat egyébként az volt, hogy ki kellett tölteni a döntős eredménylap hiányzó mezőit a megadott sportági ismeretek szerint - ez tehát nagyjából szövegértési feladat volt.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát – írja a The Guardian. Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 11:14
×
×
×
×