eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án.
Nyitókép: MTI/Balazs Mohai

Orbán Viktor: május 3-ra várják a járvány csúcsát a szakemberek

Orbán Viktor miniszterelnök az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést, melyről a Facebook oldalán videó-beszámolót közölt

A koronavírusos betegek ellátására kijelölt ún. járványkórházban a miniszterelnök végigjárta az intézmény teljes betegútját, a belépő zsilipeléstől az intenzív részlegig. A kórházban "békeidőben" 6 intenzív ágy működik, de az elmúlt hetekben az intézmény vezetése sikeresen kiépítette a kapacitásokat akár 86 intenzív ellátást igénylő beteg egyidejű elhelyezésére, amit számára a veszélyhelyzeti tervben előírtak.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor felhívta a figyelmet: figyelmeztető jel, hogy az összes Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg egyhetede a Fővárosi Önkormányzat idősotthonából került elő. Emlékeztetett: szerte az országban 1100 idősotthon van, és arra is készülni kell, ha a betegség mindenhol felüti a fejét.

A kormányfő arról is beszélt a videóban:

május 3-ra, mire a szakemberek szerint a csúcs felfut, addigra az 5 ezres lélegeztetőgép szám meglesz.

Ez pedig majd 8 ezerre emelkedik, ami, ahogy fogalmazott, háborúban is elég.

"Akkor azt lehet mondani, hogy mindenki nyugodtan aludhat, mert nem lesz olyan ember, aki ezt a vírust elkapta, fullad és nem tudjuk a kórházban gépre tenni" - jelentette ki.

A kórházi ágyak felszabadítása ma még csak egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája - mondta a bejáráson a miniszterelnök, hozzátéve: ha a legrosszabb következne be, a magyar korházaknak akkor is biztosítaniuk kell az ellátást minden koronavírusos beteg számára.

Mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye

- fogalmazott Orbán Viktor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×