eur:
393.34
usd:
368.06
bux:
65925.05
2024. április 24. szerda György
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a módosított kerettantervekről tartott sajtótájékoztatón a minisztérium tükörtermében 2020. február 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Levelet írt az orvosi kamara Kásler Miklósnak

Az orvos-érdekképviselet arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegye hozzáférhetővé a miniszteri utasításait.

A Magyar Orvosi Kamara nyílt levele szerint, amelyet Kincses Gyula elnök írt alá, az ellátórendszerben fokozódik a bizonytalanság és a feszültség, mert ad hoc utasítások alapján, a célállapot és az odavezető folyamat ismerete nélkül zajlik az egészségügyi rendszerjárványhelyzet miatti szükségszerű átszervezése.

A MOK szerint nehezen alakul ki a szakma bizalma, ha nem látnak megalapozott terveket, és a szakmailag indokolatlannak látott, rövid határidejű átszervezések komoly orvosetikai és lelkiismereti problémákhoz vezettek.

Komoly problémának tartják az orvosok, hogy a rendszer átalakítását, válsághelyzetben való működését meghatározó dokumentumok ma levél formájú miniszteri utasítások, amelyek nem jelennek meg a közlönyben, és az EMMI honlapján sem érhetők el. Ezért azt kérik a minisztertől levelükben, hogy

  • hozza nyilvánosságra az ellátórendszer átalakításának tervét, ennek forgatókönyveit és ezek háttérszámításait.
  • a miniszteri utasításokat tegye hozzáférhetővé rendszerezett, visszakereshető formában, és ezek kiadásakor a MOK elnöksége is kapjon ezen levelekből egy példányt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×