INFORÁDIÓ
2021. április 13. kedd
Ida

koronavírus

magyar orvosi kamara

nyílt levél

kásler miklós

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a módosított kerettantervekről tartott sajtótájékoztatón a minisztérium tükörtermében 2020. február 21-én.

Levelet írt az orvosi kamara Kásler Miklósnak

Infostart

Az orvos-érdekképviselet arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegye hozzáférhetővé a miniszteri utasításait.

A Magyar Orvosi Kamara nyílt levele szerint, amelyet Kincses Gyula elnök írt alá, az ellátórendszerben fokozódik a bizonytalanság és a feszültség, mert ad hoc utasítások alapján, a célállapot és az odavezető folyamat ismerete nélkül zajlik az egészségügyi rendszerjárványhelyzet miatti szükségszerű átszervezése.

A MOK szerint nehezen alakul ki a szakma bizalma, ha nem látnak megalapozott terveket, és a szakmailag indokolatlannak látott, rövid határidejű átszervezések komoly orvosetikai és lelkiismereti problémákhoz vezettek.

Komoly problémának tartják az orvosok, hogy a rendszer átalakítását, válsághelyzetben való működését meghatározó dokumentumok ma levél formájú miniszteri utasítások, amelyek nem jelennek meg a közlönyben, és az EMMI honlapján sem érhetők el. Ezért azt kérik a minisztertől levelükben, hogy

  • hozza nyilvánosságra az ellátórendszer átalakításának tervét, ennek forgatókönyveit és ezek háttérszámításait.
  • a miniszteri utasításokat tegye hozzáférhetővé rendszerezett, visszakereshető formában, és ezek kiadásakor a MOK elnöksége is kapjon ezen levelekből egy példányt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018