eur:
394.9
usd:
363.19
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Májustól vakáció, augusztustól új tanév - a Pedagógus Kar ötlete

Észrevételei vannak a digitális átállással kapcsolatban a Nemzeti Pedagógus Karnak.

Pontos napirendet és a tananyag mérséklését javasolja a Nemzeti Pedagógus Kar a digitális távoktatásban. Horváth Péter, a szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta, türelem és rugalmasság kell a tanároktól a jelenlegi helyzetben, kölcsönösen pedig a bizalom nagyon fontos.

"Az átállás nem könnyű senki számára sem. Továbbra is azt kérjük minden szereplőtől, legyen szülő, diák vagy tanár, méltósággal, higgadtsággal, mértéktartással, méltányossággal próbáljuk kezelni a helyzetet, bízzunk egymásban" - szorgalmazta Horváth Péter.

Az InfoRádió úgy értesült, akár több száz olyan iskola is lehet, ahol a rendszer átállítása nem sikerült, de ezeket az értesüléseket Horváth Péter kétkedve fogadja.

"Nem kaptunk egyetlen vezetőtől, tankerülettől sem ilyen jelzést. Lehet, hogy a csoportszervezésnél egy-egy pedagógusnak gondja akadt, de komplett iskolák esetében én ezt nem gondolom" - mondta Horváth Péter, aki szerint széles skálán mozog, hogy milyen eszközökkel próbálják elérni a diákokat.

A Nemzeti Pedagógus Kar közzétette ajánlásait, ezek közül a legfontosabb, hogy legyen napirend, vagyis hogy

egyértelmű legyen, mikor érkeznek a feladatok a diákokhoz, és azok megoldását mikorra várják.

"Életkor szerint is más lehet a helyzet, hisz egy kisiskolásnál sokkal nehezebb helyzetben van a szülő is, míg egy nagyobb diáknál már heti feladatkiosztásról is szó lehet. De a korlátokat, hogy ne kelljen mindenkinek minden felületet napi 24 órán át figyelni, ezt rendkívül fontosnak tartjuk" - hívta fle a figyelmet Horváth Péter.

A tananyag mennyisége természetszerűleg most csökken, át kell gondolni, hogy mik a legfontosabbak és mit lehet számonkérni, mi lesz az érettségizőkkel,

mi lesz a tanítás-tanulás-kikérdezés hármasával.

Úgy látja, a fennálló helyzetben a tanév meghosszabbítása egy "távoli dolog", a maga részéről elképzelhetőnek tartja, hogy májusban kezdődik majd a nyári szünet, és augusztusban az új tanév.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×