eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Mentőautó távozik a budapesti Szent László Kórházból 2020. március 10-én. Az egyészségügyi intézményben kezelik a koronavírus-fertőzött betegeket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Már Kővágószőlősön is felbukkant a koronavírus

A település polgármestere a Facebookon írta meg, hogy egy lakost már kórházba kellett szállítani.

Sándor Tibor Antal a Facebookon tett közzé egy nyílt levelet, ebben azt írja, a járvány elérte a települést. A terjedő rémhírek miatt arról tájékoztatta a helybelieket, hogy náluk is megjelent a koronavírus, jelenleg egy ember fekszik kórházban igazolt vírus fertőzés okán. "A beteg ellátása, bejelentése a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően, telefonos konzultációt követő, mentőszállítással történt" – írta a polgármester.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket, a beteggel szoros kontaktusban volt személyeket felderítette, és elrendelte a járványügyi megfigyelést otthonukban. Számos esetben alkalmazták az önkéntes karantén intézményét azok esetében, akik kis eséllyel ugyan, de fertőződhettek.

A polgármester azt kérte, a helyi lakosok lehetőleg maradjanak otthon és csak rendkívüli esetben hagyják el otthonaikat. A karanténban lévők ellátásáról az önkormányzat gondoskodik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×