eur:
393.82
usd:
368.53
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Hallgatók várakoznak a kiköltözésre a Pécsi Tudományegyetem Szalay László Kollégium épülete előtt Pécsen 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány miatt a kormány intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Kiderült, miért küldték haza a diákokat a kollégiumokból

A kormány múlt szerdán döntött arról, hogy a koronavírus terjedése miatt bezárnak az egyetemek. A kollégisták csak a hétvégén tudták meg, hogy mindenüket el kell vinniük - egy napjuk maradt a teljes kiköltözésre.

Sok diáknak ezért vissza kellett utaznia a lakhelyéről, hogy elvihesse a holmijait, és meg kellett szerveznie azok szállítását is.

Először az egyetemi oktatás leállása volt az indok, később a villámgyors tempót a kormányzati döntésekre és a fokozott járványügyi védekezésre hivatkozva követelték meg a felsőoktatási intézmények.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most viszont azt közölte az RTL Klub Híradóval, hogy szükség esetére,

karanténnak kellenek a kiürített kollégiumi épületek.

A tárca szerint az egyetemisták eddigi lakóhelyén azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént.

Pécs, 2020. március 16.
Kiköltöző hallgatók személyautóba pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Szalay László Kollégium épülete előtt Pécsen 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány miatt a kormány intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
MTI/Sóki Tamás
Vasárnap este több kollégiumnál is óriási tömeg alakult ki a kiköltöző kollégisták miatt. Egy folyosóra egyszerre csak egy ember mehetett fel. Volt, a hol csak hétfőn végeztek a kiürítéssel. MTI/Sóki Tamás

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×