eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Szent István-bazilika Budapesten 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány miatt a főváros utcáin, közterein szinte nincsennek turisták és a helyi lakosok is jóval kevesebbet tartózkodnak a közterületeken.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Koronavírus - újabb intézkedéseket is tervez a főváros

Van javaslat arra, mikor lehet ingyenes a parkolás, ahogy számos más ügyben is lépni kíván a városvezetés - ezekről számolt be az InfoRádiónak a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

A fővárosnak a részben állami, részben önkormányzati kézben lévő (és állami finanszírozású) alapellátásban, vagyis a háziorvosi és szakrendelőknél van mozgástere, és itt cselekedni is kell, mert a 65 év alattiak kiesésével nehézségek állnak elő. "Nem a mi feladatunk, de abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy összehívjuk a szakrendelők vezetőit, és megpróbáljuk az erőforrásokat, az embereket koncentrálni. Megnézzük, hogy át lehet-e úgy szervezni a szakrendelőket, hogy működőképesek maradjanak. Megvizsgáljuk, hogy védőfelszereléseket tudunk-e saját hatáskörben beszerezni - nemcsak a saját dolgozóink, hanem az összes egészségügyi dolgozó védelmében is" - mondta Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban.

Nem kizárt az ingyenes parkolás

Rényi Ádám kommunikációs igazgató hétfőn arról beszélt, hogy egyelőre marad a fizetős parkolás Budapesten. Tüttő Kata szerint ha ingyenessé válna a parkolás, akkor megnőne a városban a mobilitási kedv, de ezt most nem erősítenék. "A szakma részéről azt a javaslatot kaptuk, hogy

ha a közúti forgalmi adatok elérik a karácsonyi szintet, akkor döntsünk erről"

– mondta az alpolgármester.

A közösségi közlekedésben bevezetett védekezési intézkedések közül a leglátványosabb a vezetői állás lekordonozása és az első ajtós felszállás korlátozása. Ezen kívül már korábban elrendelték a gyakoribb fertőtlenítő takarítást, a legnagyobb utasforgalmi járaton speciális bevonattal vontak be kapaszkodókat, üléseket, szellőzőnyílásokat, mozgólépcső-kapaszkodókat, így jelentősen csökkentve e felületek baktérium-, vírus- és gombahordozó képességét.

Ezek mellett azt kérték, hogy aki tud, dolgozzon otthonról, és amelyik munkáltató tudja, húzza későbbre a munkakezdést.

Jelentősen, járattól függően 20-40 százalékkal csökkent a tömegközlekedés kihasználtsága,

ezért csütörtöktől átállnak a nyári menetrendre a BKK-nál.

A fővárosi tulajdonú színházakat, mozikat, gyógyfürdőket, könyvtárakat, múzeumokat már bezárták, ahogy az állatkertet is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×