INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

parkolás

budapest

tüttő kata

koronavírus

A Szent István-bazilika Budapesten 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány miatt a főváros utcáin, közterein szinte nincsennek turisták és a helyi lakosok is jóval kevesebbet tartózkodnak a közterületeken.

Koronavírus - újabb intézkedéseket is tervez a főváros

InfoRádió

Van javaslat arra, mikor lehet ingyenes a parkolás, ahogy számos más ügyben is lépni kíván a városvezetés - ezekről számolt be az InfoRádiónak a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

A fővárosnak a részben állami, részben önkormányzati kézben lévő (és állami finanszírozású) alapellátásban, vagyis a háziorvosi és szakrendelőknél van mozgástere, és itt cselekedni is kell, mert a 65 év alattiak kiesésével nehézségek állnak elő. "Nem a mi feladatunk, de abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy összehívjuk a szakrendelők vezetőit, és megpróbáljuk az erőforrásokat, az embereket koncentrálni. Megnézzük, hogy át lehet-e úgy szervezni a szakrendelőket, hogy működőképesek maradjanak. Megvizsgáljuk, hogy védőfelszereléseket tudunk-e saját hatáskörben beszerezni - nemcsak a saját dolgozóink, hanem az összes egészségügyi dolgozó védelmében is" - mondta Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban.

Nem kizárt az ingyenes parkolás

Rényi Ádám kommunikációs igazgató hétfőn arról beszélt, hogy egyelőre marad a fizetős parkolás Budapesten. Tüttő Kata szerint ha ingyenessé válna a parkolás, akkor megnőne a városban a mobilitási kedv, de ezt most nem erősítenék. "A szakma részéről azt a javaslatot kaptuk, hogy

ha a közúti forgalmi adatok elérik a karácsonyi szintet, akkor döntsünk erről"

– mondta az alpolgármester.

A közösségi közlekedésben bevezetett védekezési intézkedések közül a leglátványosabb a vezetői állás lekordonozása és az első ajtós felszállás korlátozása. Ezen kívül már korábban elrendelték a gyakoribb fertőtlenítő takarítást, a legnagyobb utasforgalmi járaton speciális bevonattal vontak be kapaszkodókat, üléseket, szellőzőnyílásokat, mozgólépcső-kapaszkodókat, így jelentősen csökkentve e felületek baktérium-, vírus- és gombahordozó képességét.

Ezek mellett azt kérték, hogy aki tud, dolgozzon otthonról, és amelyik munkáltató tudja, húzza későbbre a munkakezdést.

Jelentősen, járattól függően 20-40 százalékkal csökkent a tömegközlekedés kihasználtsága,

ezért csütörtöktől átállnak a nyári menetrendre a BKK-nál.

A fővárosi tulajdonú színházakat, mozikat, gyógyfürdőket, könyvtárakat, múzeumokat már bezárták, ahogy az állatkertet is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Tüttő Kata a budapesti intézkedésekről
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018