eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A MOL Bubi, a közbringarendszer századik gyűjtőállomása átadásának napján az óbudai Kolosy téren 2016. november 3-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Fillérekért használható a Bubi

Havi száz forintért lehet használni a fővárosi MOL Bubi közbringarendszert, és kísérleti jelleggel bevezetik az egyszerűbb, online regisztrációt is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az online regisztráció és szerződéskötés bevezetésével keddtől nem szükséges személyes ügyintézés a közbringarendszer használatához. A BKK az ügyfelek türelmét és megértését kéri, ha kisebb technikai fennakadások lennének az első napokban, annak ellenére, hogy az új fejlesztéseket számos alkalommal már tesztelték.

Varga Ivettet, a BKK vezérigazgatóját idézve a közleményben arról írnak, hogy a MOL Bubi megújítását későbbre tervezték, de a járványveszély miatt most átadnak olyan fejlesztéseket, amelyek előkészítése már korábban elkezdődött és előrehaladott állapotban van. A járványhelyzet elmúltával a most bevezetett száz forintos árnál magasabb, a korábbinál azonban jóval kedvezőbb tarifával működhet majd a közbringarendszer - közölte.

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapján (molbubi.hu) és a MOL Bubi alkalmazásban van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, ezután a jelképes, havi százforintos havidíj online kifizetése után a közbringarendszer azonnal használható.

A százforintos bérlet alkalmanként félórányi kerékpározást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. A harminc percen túli folyamatos használat esetén külön díjat is kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Ezért célszerű a közbringarendszer használatbavétele előtt feltölteni a felhasználói egyenleget.

Akiknek van használatban lévő MOL Bubi-jegyük vagy -bérletük, azok továbbra is azzal tudják használni a közbringarendszert. Ők a jegy vagy bérlet érvényességének lejárta után válthatnak új, százforintos havi bérletet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×