eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak fertőtlenítenek a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elleni védekezésül egy szöuli bevásárlóutcában 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

Egyre több európai országban jelent meg a koronavírus - percről percre

A vírus terjedésével és a védekezéssel kapcsolatos magyarországi és nemzetközi híreket itt olvashatja.

2020.02.27. 21:40

WHO-főigazgató: "döntő ponthoz" érkezett a koronavírus-járvány terjedése

"Döntő ponthoz" érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség a világ országai részéről - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója csütörtökön.

2020.02.27. 20:16

Koronavírus - Újabb halottak a fertőzés miatt Olaszországban

Tizenhétre emelkedett az újfajta koronavírus (Covid-19) okozta megbetegedés halottai száma Olaszországban - jelentették be az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatóján. Azt is közölték, hogy 45-en viszont már felgyógyultak a fertőzésből.

2020.02.27. 20:15

Joghézag van a karanténba helyezett dolgozók pénzével kapcsolatban

Az egészségügyi karantén idejére a munkavállalóknak nem jár fizetés, erre a helyzetre nincs semmilyen szabály a Munka Törvénykönyvében - mondta az InfoRádiónak Viszló László munkajogi szakértő. Ettől eltérő egyéni megállapodások azonban lehetnek a munkaadó és a munkavállaló között a koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzetben.

2020.02.27. 20:15

Bécsben is megjelent a koronavírus-fertőzés

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést - jelentette be csütörtökön Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.

2020.02.27. 16:21

Koronavírus - nagy lépés a védőoltás felé

Egy amerikai cég fejlesztette ki, kicsit kevesebb mint másfél hónappal a COVID-19 vírus genetikai térképének elkészülte után.

2020.02.27. 15:30

Operatív törzs: megindultak a maszkok a gyógyszertárakba

Láng-Bognár Kinga a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb információkat osztotta meg a nyilvánossággal csütörtök délután.

2020.02.27. 15:29

"Mindenki maradjon higgadt" - kéri a külügy a koronavírus kapcsán

Nem segít a külügyi tárca azoknak a magyaroknak, akik ezt visszautasítják, a segítség nem kötelező - jelentette be Menczer Tamás államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2020.02.27. 15:28

Szomráky Béla: "egymás karját vagdossák le" Olaszországban

Politikai csatározások zajlanak Olaszországban a koronavírus-járvány kezelése miatt – mondta az újságíró az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Olaszország-szakértő szerint az olasz politikát és a gazdaságot egyaránt tehetetlenség jellemzi.

2020.02.27. 14:03

Macron: válság előtt állunk

A francia elnök szerint még csak most érkezik a járvány.

2020.02.27. 14:03

"Mindenki maradjon higgadt" - kéri a külügy a koronavírus kapcsán

Nem segít a külügyi tárca azoknak a magyaroknak, akik ezt visszautasítják, a segítség nem kötelező - jelentette be Menczer Tamás államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2020.02.27. 12:16

Pánik Milánóban: így érkeztek a Ludogorec futballistái

Zárt kapuk mögött játsszák le az Internazionale–Ludogorec Európa-liga-mérkőzést, de a bolgárok semmit sem bíztak a véletlenre.

2020.02.27. 11:57

Olaszország nyugtat

A fertőzéstől érintett Olaszországgal szembeni nemzetközi félelmek eloszlatását szorgalmazta Luigi Di Maio külügyminiszter.Kérte, hogy külföldön is kövessék az olasz polgári védelmi hatóság naponta kétszer közölt adatait, ez az egyetlen hivatalos és pontos információforrás.

A miniszter kiemelte, hogy a koronavírus-fertőzésnek továbbra is két gócpontja van, ahol vasárnaptól vesztegzár alatt élnek a lakosok. Lombardiában Lodi város térségéről van szó, Venetóban pedig Vo' Euganeo kisvárosról: ezek összterülete nem éri el a teljes nemzeti terület egy százalékát. Az itt élők pedig az olaszországi összlakosság 0,1 százalékát teszik ki.

Luigi Di Maio álhíreknek nevezte a különböző tartományok, városok "gyakran alaptalan" bejelentéseit. Példaként említette, hogy Piemont tartomány is napokig a járvány sújtotta térségek között szerepelt, pedig ez nem felel meg a valóságnak. Hozzátette, több olasz polgármester magától bezáratta az iskolákat, miközben nem volt rá szükség. Külföldön leállították az Olaszországba tartó járatokat, vagy azt tanácsolták a lakosságnak, ne utazzanak Olaszországba.

"Nincsen járvány Olaszországban. Megbízható ország vagyunk, a külföldieknek nem kell félniük hozzánk utazni" - jelentette ki Luigi Di Maio.

Kifejtette, az olasz hatóságok nem akarják "minimalizálni" a helyzetet, de az Olaszországról elterjedt "rémhírek" súlyos kárt okozhatnak a gazdaságban, elsősorban az idegenforgalomban. Az álhírek tönkreteszik az olasz egészségügy, a tudósaink, orvosaink reputációját is - tette hozzá.

2020.02.27. 11:42

Már Bécsben jár a koronavírus

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést - jelentette be csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.

2020.02.27. 11:42

Drasztikus lépést hozott a Wizz Air

A Wizz Air valamennyi olaszországi járatát törölte március 10. és április 4. között - derül a ki a légitársaság foglalási oldaláról.

2020.02.27. 11:14

Két hétre bezárkózik Lombardia elnöke

Vesztegzár alá helyezte saját magát két hétre Attilio Fontana, a koronavírus olaszországi gócpontjaként ismert Lombardia tartomány elnöke, miután kiderült, hogy egyik munkatársnője megbetegedett.

2020.02.27. 10:05

Újabb országok érintettek

Dániában egy férfiről van szó, aki a közelmúltban Észak-Olaszországból tért vissza, és megmutatkoztak nála a kór tünetei, a köhögés és a láz. A férfi családjával a múlt héten Lombardiában síelt, ahonnan hétfőn tért haza feleségével és fiával. Nála ugyan kimutatták a kórt, a családtagoknál viszont nem - derül ki a közleményből. A férfi állapota jó, a család otthonában van karanténban, mindennap kapcsolatban állnak a dán fővárostól, Koppenhágától keletre található Roskilde kórházával.

A hatóságok jelenleg vizsgálják, hogy kikkel voltak közeli kapcsolatban. A vírusfertőzés esélye akkor jelentkezik, ha a vírushordozó legalább kétméteres távolságon belül állt kapcsolatban más emberekkel. A beteg a TV2 dán televízió egyik munkatársa.

Észtországban is kimutatták az első új koronavírusos megbetegedést - jelentette be csütörtökön Tanel Kiik szociális miniszter. Iráni állampolgárról van szó, akinek állandó lakhatási engedélye van Észtországban. A közlés szerint a fertőzött személy szerda este tért vissza Iránból.

2020.02.27. 09:48

Áruhiány: megszólalt a kereskedelmi szövetség

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás - hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

2020.02.27. 09:09

A szakember már tudja: ez lehet a koronavírus veszte

Szlávik János úgy érzi, hiába hangsúlyozza a nyilvánosságban, hogy a sima influenza tízszer annyi embert megölt, mint a koronavírus - idén.

2020.02.27. 08:11

Dénes Ferenc: leállhat a sportvilág a járvány miatt

Nem kizárt, hogy heteken belül leáll az egész globális sportipar a koronavírus-járvány miatt – mondta az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász. A napokban felvetődött már a tokiói olimpia áthelyezése vagy a Budapestről induló Giro d`Italia kerékpáros körverseny lefújása is.

2020.02.27. 07:34

A koronavírus sötét felhő a sportvilág egén is

Számos sportágban töröltek vagy halasztottak el eseményeket a világszerte terjedő koronavírus miatt, amely egyre nagyobb bizonytalanságot okoz egyes jövőbeni rendezvények kapcsán is.

2020.02.27. 06:50

Újabb szomszédos országban bukkant fel a koronavírus

Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést - közölték az egészségügyi minisztérium illetékesei.

2020.02.27. 06:48

Kína óvatos, Trump pánikkeltéssel vádol

Közel egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában. Donald Trump amerikai elnök szerint nincs ok a pánikra.

2020.02.27. 06:00

Ádáz harc kezdődött a koronavírusos megjelenésekkel kapcsolatban

Sokan nyerészkednek a fertőzéssel kapcsolatos álhírek vagy túlárazott termékek által.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×