eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Laborvizsgálat a kínai Santung tartományban fekvő Jinan megye egyik kórházában 2020. február 12-én. A koronavírus előidézte tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma 1114-re emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: MTI/EPA/Featurechina/Vang Jan-ping

Bécsben is megjelent a koronavírus-fertőzés

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést - jelentette be csütörtökön Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.

Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírus-fertőzésben. A pácienst tíz napja kezelték influenza tüneteivel; rutinszerűen végezték el rajta a koronavírus-tesztet. A férfit időközben átszállították abba a kórházba, ahol a koronavírussal fertőzöttek kezelésére alakítottak ki egy részleget.

A Bécsi Kórházszövetség (KAV) vezetője, Michael Binder elmondta, hogy a koronavírussal fertőzött férfi állapota súlyos.

Arról is beszélt: egyelőre nem tudni, hol fertőződött meg; nem ismert ugyanis, hogy olyan területeken járt volna, ahol nagy számban fordul elő a fertőzés.

"Átfogó intézkedésekre van szükség" - jelentette be Bécs egészségügyi tanácsosa. Peter Hacker (SPÖ) kifejtette: miután megállapították a fertőzést, három kórházi részleget lezártak. Azokat a kórházi dolgozókat pedig, akik részt vettek a férfi kezelésében, hazaküldték, ők egyelőre házi karanténban maradnak. Arról is beszélt: listát készítenek a beteg látogatóiról; ők ugyanis esetlegesen elkaphatták a vírust.

Ausztriában eddig összesen három koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Egy újabb, negyedik esetről is beszámoltak; a középkorú férfi első koronavírus-tesztje pozitív lett; ezért további vizsgálatokat végeznek el, hogy bebizonyosodjon: valóban fertőzött-e. A beteg jól van, ezért nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténban van. Ő nemrég járt Olaszországban, és kapcsolatban állt krízisterületen lévő személlyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×