INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

szlávik jános

koronavírus

influenza

járvány

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.

A szakember már tudja: ez lehet a koronavírus veszte

Infostart

Szlávik János úgy érzi, hiába hangsúlyozza a nyilvánosságban, hogy a sima influenza tízszer annyi embert megölt, mint a koronavírus - idén.

Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa interjút adott az Újpest Médiának, amiben ama véleményének adott hangot, hogy Európa akár meg is úszhatja a komolyabb koronavírus-járványt. A HVG-n olvasható összefoglaló szerint a szakember azt mondta, ahogy melegszik az idő, a hasonló megbetegedéseknek nyomuk vész.

"Olyan sokat beszélünk róla, hogy az emberek már a pániktól félnek" – összegezte a koronavírus körül kialakult helyzetet Szlávik János, aki szerint ha bizonytalan is, hogy lesz-e világjárvány, félni nem kell tőle.

Úgy érzi, "hiába magyarázza", hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza, az utóbbit az emberek már megszokták, ezért nem félnek tőle.

A számok nyelvén: a jelenlegi influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma világszerte 2700.

Aláhúzta, a koronavírus is elsősorban az idős, beteg emberekre veszélyes, akiknek valamilyen kísérő betegségük van, például szívbetegek, daganatos betegek, vagy magas vérnyomással küzdenek.

Mivel Magyarországon nincs koronavírusos beteg, Szlávik szerint megoldja a kérdést, hogy nem megyünk olyan helyre, ahol már ölt a vírus. Egyébként a megbetegedések helyszínére menve is segít a szájmaszk és a gyakori kézmosás, a fertőtlenítők ugyanis elpusztítják a koronavírust.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018