eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Újságírók az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat-és növénypark, a biodóm sajtóbejárásán a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. december 17-én. A kormány által eddig biztosított nettó 43,7 milliárd forinton felül még további mintegy 20 milliárdra van szükség a Fővárosi Állat- és Növénykert új területein épülő Pannon Park és benne a biodóm építésének befejezéséhez. A beruházás jelenleg 75 százalékos készültségi szinten van, a közönség 2021 végén veheti birtokba a Pannon Parkot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A főváros sem kíván pénzt adni a Biodómra

A Városháza és a kormány továbbra sem tud megállapodni arról, hogy ki biztosítsa az állatkerti Biodóm befejezéséhez szükséges 20 milliárd forintot.

A főváros továbbra sem tudja előteremteni a hiányzó 20 milliárd forintot az állatkerti Biodóm építéséhez, ráadásul ez egy kormány által finanszírozott beruházás – hangsúlyozta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, miután a kabinet jelezte, nem ad több pénzt a projektre.

A főpolgármester-helyettes szerint semmi sem kötelezi a fővárost, hogy pénzt adjon a Biodóm befejezésére,

a beruházást kezdettől fogva az állam finanszírozza.

Nem volt arról szó, hogy a fővárosnak akár egy fillért bele kellene tennie. Nincsen új helyzet: aki elkezdte a projektet finanszírozni, annak kellene befejeznie azt – fejtette ki.

Kiss Ambrus hozzátette:

a beruházásra az előző városvezetés sem ígért pénzt.

A kormány már kétszer is biztosította a szükséges pénzt a biodóm megépítéséhez, további állami forrásokra nem számíthat a fővárosi projekt – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, ez fővárosi beruházás, nem kormányzati.

A kormány megadta az idő közben felmerült több pénzt kétszer, .

Azt várják, hogy megérkezzen a meghívó a megnyitóra, további teendője a kormánynak nincs.

Kiss Ambrus viszont úgy látja, hogy a kormány végül segíteni fogja a létesítmény befejezését.

Precízen meg kell határozni, hogy még mennyi pénz kell az átadáshoz. A kormány által elkezdett projekt nem maradhat torzón, a szükséges forrásokat az állam biztosítani fogja ehhez – vélekedett a főpolgármester-helyettes.

A sajtó képviselői kedden nézhették meg az épülő Pannon Parkot, és annak központi épületét, a Biodómot. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója a bejáráson megerősítette, hogy további forrásokra lehet szükség a beruházáshoz.

A Pannon Park a tervek szerint 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×