INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

biodóm

fővárosi állat- és növénykert

budapest

Újságírók az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat-és növénypark, a biodóm sajtóbejárásán a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. december 17-én. A kormány által eddig biztosított nettó 43,7 milliárd forinton felül még további mintegy 20 milliárdra van szükség a Fővárosi Állat- és Növénykert új területein épülő Pannon Park és benne a biodóm építésének befejezéséhez. A beruházás jelenleg 75 százalékos készültségi szinten van, a közönség 2021 végén veheti birtokba a Pannon Parkot.

Budapest döntött a Biodómról

Infostart

A Népszava értesülései szerint a főváros vezetése azt az elvi döntést hozta, hogy nem fordít forrásokat a Fővárosi Állat- és Növénykert új területein épülő Pannon Park és annak központi építménye, a Biodóm fejlesztésére.

Kedden mutatták be, hogyan halad a Biodóm, vagyis a 1,7 hektáros állat és növényház építése. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója szerint a kormány által biztosított 43,7 milliárd forinton felül még további mintegy 20 milliárdra van szükség a beruházás befejezéséhez. A projekt eredetileg majd 16 milliárd forintos költségvetéssel indult, ma már közel 63 milliárd forintnál tartanak a költségek.

A Népszava több forrásból származó értesülései szerint az ügyben a főváros vezetése azt az elvi döntést hozta, hogy nem tud pénzt a Biodóm fejlesztésre fordítani, hiszen nincs miből. A másik okot a magas fenntartási költségek jelentik: a Városházán azzal számolnak, hogy ez havi szinten egymilliárd forintot meghaladó összeg lenne – ami éves szinten szintén már olyan jelentős, amely nem gazdálkodható ki Budapest költségvetésből.

A Biodóm ügye téma volt Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester múlt heti megbeszélésén is. A tanács ülése utáni sajtótájékoztatón Gulyás Gergely azt mondta, reméli a főváros megoldja a forráshiány problémáját.

A Biodóm projekt pénzügyileg független a Liget-projekttől, ezért még az sem várható, hogy a kormány az elmaradó Liget beruházások forrásból csoportosítson át - írta a lap.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018