INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

havazás

hóesés

közlekedés

időjárás

Újabb területeket ér el a havazás

Újabb területeket ér el a havazás

Infostart / InfoRádió

Autók csúsztak árokba, teherautók akadtak el az utakon hétfőn a havazás miatt az ország északi, keleti és középső részén, késésekre kell számítani a közúti, a vasúti és a légi közlekedésben is. Helyzetkép és előrejelzés.

A Szombathely-Debrecen vonaltól északra fekvő megyékben változó intenzitással havazik, ezekben a térségekben dolgozik a Magyar Közút jelentősebb kapacitással, mintegy 300 munkagéppel. A gyorsforgalmi úthálózat jól járható, a legtöbb helyen sónedves vagy nedves - közölte Pécsi Norbert, a cég kommunikációs igazgatója az InfoRádióban, hozzátéve: elsősorban Pest, Nógrád és néhány északi megyében számíthatnak téliesebb útviszonyokra a közlekedők, ezeken a helyeken csak kisebb sebességgel lehet haladni.

A közlekedést számos baleset nehezíti, ezekről az Útinform oldalán és a közösségi közlekedési alkalmazásokban lehet tájékozódni. A Magyar Közút 94 mérnökségén keresztül 12 órás váltott műszakokban végzi a síkosságmentesítést. Vasárnaptól hétfő reggelig mintegy 5000 tonnányi útszóró sót és közel félmillió liternyi kalcium-klorid oldatot szórtak ki az utakon.

A főváros környékén a hétfő reggeli csúcsra érkező havazás miatt jelentősen lelassult a közlekedés, a déli órákra kissé felszabadultak az utak.

Budapesten az utak burkolata latyakos, csúszós, a magasabban fekvő területeken és a mellékutakon jeges útszakaszok is lehetnek. A BKK-járatok megnövekedett menetidővel közlekednek. A Libegő egész nap nem üzemel a havazás miatt.

A kora reggeli órákban a villamosok közlekedésében is voltak fennakadások, utasrosszullét miatt nem járt a H5-ös hév, és számos baleset nehezítette az autósok és több buszjárat közlekedését.

Figyelni kell arra, hogy a megállóhelyek, peronok burkolata síkos vagy sónedves lehet, ahogy a járművek lépcsői is, ezért a gyakogosoknak fokozott óvatossággal ajánlott közlekedniük - hívta fel a figyelmet Pongrácz Dániel, a Budapesti Közlekedési Központ munkatársa.

A vasúti közlekedésben akár 3 órás késések is lehetnek (Máv alkalmazás, 2019. december 2., 10:47, Időkép)
A vasúti közlekedésben közel 3 órás késések is voltak (Vonatinfo, 2019. december 2., 10:47, Időkép)
Vasúti helyzetkép 12:25-kor. Volt olyan vonat, ami a Nyugatiból indult Szegedre, eleve hatalmas késéssel (még ki sem ért Budapestről, már 140 perc késés) a Vonatinfó szerint
Vasúti helyzetkép 12:25-kor. Volt olyan vonat, ami a Nyugatiból indult Szegedre, eleve hatalmas késéssel (még ki sem ért Budapestről, már 140 perc késés) a Vonatinfó szerint. A szolnoki és a váci vonalon vannak két óra feletti késések

A balesetek és a téli időjárási körülmények miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jó tanácsokat osztott meg közösségi oldalán az autósokkal: összeszedték a nap öt legfontosabb vezetéstechnikai tudnivalóját:

Közben Karácsony Gergely főpolgámester arról posztolt, hogy kevés a hóeltakarító munkás a fővárosban, ezen a helyzeten igyekeznek változtatni.

Ferihegyen is próbára teszi a repülőtér fenntartóit az első havazás és az ónos eső. Az üzemeltető a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a fővárosból indulóknak késésekre kell számítaniuk, a jégtelenítés és a havazás miatt lelassult a kiszolgálás.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Masgyar Közút - Pécsi Norbert
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018