eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fertőző betegség miatt halt meg egy családjával Németországba tartó csecsemő Magyarországon

Fertőző betegség okozhatta egy családjával Romániából Németországba tartó csecsemő halálát pénteken Magyarország területén. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint nincs járványveszély.

A román állampolgárságú csecsemő megbetegedéséről és magyarországi területen bekövetkezett haláláról a népegészségügyi központ a jelentési rendszerén keresztül értesült.

A bejelentés után a járási hivatalok népegészségügyi osztályai haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket - írták.

"A csecsemő megbetegedését feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat, de a beteg közvetlen környezetében egy-egy megbetegedés esetleg előfordulhat. Ennek megelőzése érdekében a megbetegedett csecsemővel közvetlenül kapcsolatba került személyek - főként a buszon a családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők - gyógyszeres védelemben részesültek, ami megelőzi az esetleges további megbetegedések kialakulását" - olvasható a közleményben.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset egy autópálya pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI megkeresésére - a helyszínt nem konkretizálva - annyit közölt: a helyszínre mentőautók, gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett, küzdöttek a csecsemő életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×