INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

hős utca

kőbánya

drog

d. kovács róbert

Gyerekek és szüleik indulnak a Levelek Télapónak elnevezésű önkéntes kezdeményezés szervezésében megtartott karácsonyi ünnepségre Budapesten, a VIII. kerületi Hős utcában 2017. december 22-én. A Levelek Télapónak kezdeményezés évek óta adománygyűjtést rendez karácsony előtt, hogy szociálisan rászoruló gyerekeknek vásároljanak ajándékokat. Idén a budapesti Hős utcában élő gyerekek írhattak a Télapónak, és egyenként ötezer forint értékben kérhettek karácsonyi ajándékot. A Hős utca lakói betlehemes játékkal készültek az adományozóknak, amelyet karácsonyi ünnepségen adtak elő.

Hős utca: egy évvel elodázták a rendrakást

Infostart

A X. kerületi polgármester kérte a drogtanya felszámolására és a területrendezésre kapott 2,1 milliárd forint felhasználásának egy éves halasztását, így egyelőre minden marad a régiben.

Meghallgatást tartottak a minap többek között a Hős utca ügyében az érintett pesti kerületben, és mint az a Magyar Hang beszámolójából kiderül, a Hős utca 15/A és 15/B háztömböket - a hírhedt drogtanyát - nem fogják tudni év végéig lebontani a korábbi ígéretekkel ellentétben, noha az önkormányzat kapott 2,1 milliárd forintnyi forrást a helyzet rendezésére.

Az egyik ok az, hogy az önkormányzat olyan alacsony összegű kártalanítást ígért a lakóknak, hogy nem tudtak megegyezni, a másik, hogy a kormányhivatali kisajátítások során is nagyon alacsony volt a kártalanítási összeg, ennyiért nem mozdultak a lakók, akiknek lakásfelajánlás felelt volna meg inkább.

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere jelezte, a támogatás felhasználására már kért egy év halasztást, ami egész egyszerűen azt jelenti, hogy 2020-ban ugyanazokkal a nehézségekkel fognak küszködni a helybéliek, mint addig, sőt - mint a lap riportja beszámol róla - egy év szünet után újra drogtanyává vált a két ház.

A helyi rendőrség azt állítja, ez nincs így, inkább abból van ügy, hogy akik drogvásárlás céljával jelennek meg itt, a sikertelenség hatására válnak feszültté és vannak ebből jelenetek.

További problémát jelentenek az illegális lakásfoglalók, akiket a kerületi vagyonkezelő nem bánt.

Gond még a világítás hiánya, illetve a szemét is.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018