INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

horgászat

hal

balaton

bérlet

drágulás

Egy tizenéves sporthorgász lány próbál szerencsét a Balaton-partról. Távolabb vitorlás sporthajók és jachtok a tó vizén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Kilenc év után mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk a Balatonnál

Infostart

Kilenc év után drágulnak a Balatonra érvényes horgászjegyek – ezt a VI. Balatoni Horgász Konferencián, Gyenesdiáson jelentette be a társaság. Az emeléssel párhuzamosan ugyanakkor több hal is kerül a tóba.

Mit kap a horgász a jegyárért cserébe? – a kérdésre a választ a balatonihal.hu oldalon ad kimerítő választ a Balatoni Halgazdálkodási társaság:

Elsősorban a lehetőséget, hogy az ország egyik legszebb vizén rekreációs tevékenységet végezzen, kikapcsolódjon és szabályozott keretek között akár 100 darab méretkorlátozással védett halat is haza vihessen. A társaság gazdálkodása 80 százalékban erre a bevételre épül, és miután nonprofit elven működik, valamint közhasznú feladatot lát el, az eredmény visszaforgatásra kerül a horgászturizmus és a Balaton halállományának fejlesztésébe, írják.

Az áremelés szükségszerűségét a szolgáltatások fogyasztói árindexének 2012 és 2019 közötti alakulásával, a haltelepítések "anyagát" adó, megtermelt hal önköltségi árával, valamint az élő munka költségének emelkedésével magyarázzák.

A társaság arra is kitér, hogy jövőre többlettelepítések várhatók köszönhetően annak, hogy a jogelőd Balatoni Halászati Zrt.-hez tartozó tógazdaságokat szeptemberben kezelésbe kapta a cég.

Nyitókép: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018