eur:
395.27
usd:
364.23
bux:
65859.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tarlós István főpolgármester felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Elárulta Tarlós István, mivel foglalkozik Orbán Viktor megbízottjaként

A volt főpolgármester arról is beszélt, mit kíván Karácsony Gergelynek, és azt is elmondta, mit érzett, amikor kiderült, hogy legyőzték.

Terjedelmes interjút adott az Indexnek Tarlós István két ciklus után leváltott főpolgármester, akinek az egyik legnagyobb változást az életébe az hozta, hogy napi 2-3 órával többet alszik naponta, mint az elmúlt 10 évben.

A legyőzöttség után felszabadultságot igen, megkönnyebbültséget nem érzett, mert nem érezte ezt a munkát nehéznek, és csodálatos tíz évet lát a háta mögött.

Az átadás-átvétel után csak személyes tárgyait vitte magával, névtábláját például ugyanúgy, mint 2010-ben Demszky Gábor.

"A szerszámos kamrába tettem"

- folytatta Tarlós István, aki még a Mátyás-templom számozott tetőcserepét sem tartotta meg, leadta egy múzeumnak.

Karácsony Gergelynek azt kívánja, "igazodjon el a rendszerben, ismerje meg, képes legyen összetartani a hivatal és a rendszer egészét, és hogy a saját támogatói csapatát is képes legyen egyben tartani".

Fájlalja ugyanakkor, hogy beleszóltak a kampányába,

jó ötletnek tartotta volna, ha vitázhat Karácsony Gergellyel a hajrában.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Tarlós Istvánt kinevezték országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottnak, erről azt mondta: "miniszterelnöki főtanácsadó lettem, ez a titulusom. Ez államtitkári besorolás". A konkrét feladatról szólva azt mondta, "országos a feladatkör. A közlekedést nem kell különösen részletezni, felteszem,

MÁV, Volánbusz, a Budapestet érintő elővárosi közlekedési rendszer. A közszolgáltatások körében víz, gáz, csatorna, távközlés, és ezek körében létesítendő műtárgyak".

Arra azért még vár, hogy a megbízatást a miniszterelnök személyesen átadja neki. Megbízatása a miniszterelnök mandátumáig szól.

Nem szeretné, ha folyton azt kérdezgetnék, hogy mit gondol Karácsony Gergely lépéseiről vagy tevékenységéről. Ebben meg is állapodott előzetesen a miniszterelnökkel: konkrét budapesti projektekkel nem foglalkozik,

a főváros problémáit megoldani már az új vezetés és a közgyűlés feladata.

Arra a kérdésre, találkozik-e majd Karácsony Gergellyel, Tarlós István azt felelte, hogy ezt nem tudja megmondani előre. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A részéről nincs kifejezetten ilyen igény, de nem is zárkózuk el.

Mindent egybevéve örül, hogy dolgozhat, és nem kellett hirtelen életvitelt váltania, ami mellett gyorsan leromlana az egészségi állapota.

"Olyan, amikor egy neves zenekar feloszlik. A zenekarvezetőt látják az emberek az utcán, körbejárják, hogy jé, maga az, és mindenkinek nehezen esik le a tantusz, hogy ez az együttes már nem létezik.

Az ember még egy darabig úgy ébred mint zenekarvezető.

Aztán rádöbben, hogy az a zenekar, az a stílus tulajdonképpen már nincs" - zárta szavait Tarlós István.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Reménykedtem benne hogy a magyar sajtó nem fogja átvenni a Bruegel intézet egy hónapja kiadott jelentését az európai energiapiacok működéséről. Alábecsültem a Portfolio éberségét – a múlt héten jelent meg egy remek összefoglaló a Bruegel tanulmányáról. Mint közgazdasági elméleti dokumentum, az eredeti jelentés kiváló, gyakorlati szempontból azonban sajnos néhány felvetése félreérthető. Ez azért veszélyes, mert az európai energiaszabályozás jelen pillanatában minden félreértés a piac ellen dolgozik. A szabályozó testületek Csiperózsika álmukat alusszák, a politikusok hárítanak ("... van független EU és nemzeti regulátor is, Őket tessék keresni ..."). Ha mégis valami zavar kerül a rendszerbe (és sajnos a fenti Bruegel elemzés egy ilyen potenciális zavar lehet), akkor annak a vége rendszerint az, hogy a liberalizált piac nem működik, tessék mindent visszaállamosítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×