INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

tarlós istván

főpolgármester-helyettes

miniszterelnöki megbízott

Tarlós István főpolgármester felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én.

Elárulta Tarlós István, mivel foglalkozik Orbán Viktor megbízottjaként

Infostart

A volt főpolgármester arról is beszélt, mit kíván Karácsony Gergelynek, és azt is elmondta, mit érzett, amikor kiderült, hogy legyőzték.

Terjedelmes interjút adott az Indexnek Tarlós István két ciklus után leváltott főpolgármester, akinek az egyik legnagyobb változást az életébe az hozta, hogy napi 2-3 órával többet alszik naponta, mint az elmúlt 10 évben.

A legyőzöttség után felszabadultságot igen, megkönnyebbültséget nem érzett, mert nem érezte ezt a munkát nehéznek, és csodálatos tíz évet lát a háta mögött.

Az átadás-átvétel után csak személyes tárgyait vitte magával, névtábláját például ugyanúgy, mint 2010-ben Demszky Gábor.

"A szerszámos kamrába tettem"

- folytatta Tarlós István, aki még a Mátyás-templom számozott tetőcserepét sem tartotta meg, leadta egy múzeumnak.

Karácsony Gergelynek azt kívánja, "igazodjon el a rendszerben, ismerje meg, képes legyen összetartani a hivatal és a rendszer egészét, és hogy a saját támogatói csapatát is képes legyen egyben tartani".

Fájlalja ugyanakkor, hogy beleszóltak a kampányába,

jó ötletnek tartotta volna, ha vitázhat Karácsony Gergellyel a hajrában.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Tarlós Istvánt kinevezték országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottnak, erről azt mondta: "miniszterelnöki főtanácsadó lettem, ez a titulusom. Ez államtitkári besorolás". A konkrét feladatról szólva azt mondta, "országos a feladatkör. A közlekedést nem kell különösen részletezni, felteszem,

MÁV, Volánbusz, a Budapestet érintő elővárosi közlekedési rendszer. A közszolgáltatások körében víz, gáz, csatorna, távközlés, és ezek körében létesítendő műtárgyak".

Arra azért még vár, hogy a megbízatást a miniszterelnök személyesen átadja neki. Megbízatása a miniszterelnök mandátumáig szól.

Nem szeretné, ha folyton azt kérdezgetnék, hogy mit gondol Karácsony Gergely lépéseiről vagy tevékenységéről. Ebben meg is állapodott előzetesen a miniszterelnökkel: konkrét budapesti projektekkel nem foglalkozik,

a főváros problémáit megoldani már az új vezetés és a közgyűlés feladata.

Arra a kérdésre, találkozik-e majd Karácsony Gergellyel, Tarlós István azt felelte, hogy ezt nem tudja megmondani előre. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A részéről nincs kifejezetten ilyen igény, de nem is zárkózuk el.

Mindent egybevéve örül, hogy dolgozhat, és nem kellett hirtelen életvitelt váltania, ami mellett gyorsan leromlana az egészségi állapota.

"Olyan, amikor egy neves zenekar feloszlik. A zenekarvezetőt látják az emberek az utcán, körbejárják, hogy jé, maga az, és mindenkinek nehezen esik le a tantusz, hogy ez az együttes már nem létezik.

Az ember még egy darabig úgy ébred mint zenekarvezető.

Aztán rádöbben, hogy az a zenekar, az a stílus tulajdonképpen már nincs" - zárta szavait Tarlós István.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018