eur:
388.58
usd:
361.43
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester üdvözli egymást, mellettük Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiderült, milyen feladatot kap Tarlós István Orbán Viktortól

Orbán Viktor miniszterelnök országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki a volt főpolgármestert.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke közleménye szerint Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart.

Orbán Viktor már az önkormányzati választás estéjén bejelentette, hogy igényt tart Tarlós István munkájára, mint fogalmazott: Budapest vesztett egy polgármestert, de én nyertem egy kiváló tanácsadót.

Tarlós István erről korábban azt mondta, budapesti ügyekkel nem foglalkozik, ezt ki is kötötte a miniszterelnöknek.

A volt főpolgármester pár napja arról is beszélt, hogy az új főpolgármester, Karácsony Gergely meg fogja őt találni változatlan telefonszámán, és legjobb tudása szerint válaszolni is fog neki a felmerülő kérdésekre, de nem hiszi, hogy heti kapcsolatban lesznek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×