eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

NAV-ügyfélszolgának adja ki magát egyre több netes csaló

Általában bankkártyaadatokra vadásznak, de ilyet a NAV soha nem kér, egyébként is csak a saját honlapján keresztül kér adatszolgáltatást.

Ügyfélkapus bejelentkezési adatokra és bankkártyaadatokra vadásznak - a napokban egyre több csaló a NAV honlapjára felkerült friss közlés szerint. Egyre több bejelentés is érkezik a hivatalhoz emiatt.

Ami az ügyfelek számára nehézség, hogy a csalók folyamatosan próbálkoznak, fáradhatatlanul, ismeretlenek a NAV nevében írnak az adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus leveleket, SMS-eket, persze hibás magyarsággal és tegező formában, gyakran értelmezhetetlen szövegrészekkel.

Az üzenetekben internetes link is van, a gyanútlan ügyfél így maga navigál el arra a felületre, ahonnan elszedik az adatait.

"Ha valaki megadja a bankkártyaadatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le számlájáról" - szól a NAV figyelmeztetése, hozzátéve, az ügyfelek a NAV számára csak és kizárólag a nav.gov.hu vagy a magyarorszag.hu portálon keresztül adjanak meg adatokat, de bankkártyaadatokat a NAV egyébként sem kér soha.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×