eur:
393.84
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

A párját még meg tudta menteni, ő nem élte túl

Pár nap leforgása alatt több halálos gyalogosgázolás történt Baranya megyében. A legutóbbi Szajkon történt Mindenszentek napján. Egy pár ment volna át a zebrán, mikor érkezett egy kocsi.

Mindenszentek napján az 57-es főúton, Szajk belterületén történt gyalogosgázolás. Egy pár ment volna át az úttesten, mikor érkezett egy autó.

A férfi elrántotta a kocsi elől a párját, ám ő már nem tudott félreugrani.

A 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – számolt be az esetről a Bama.hu. A tragikus esetet megelőzően pár nappal Siklós és Nagyharsány között gázoltak halálra egy 67 éves férfit, míg október végén Pécsett történt végzetes gázolás, egy 39 éves férfi veszítette életét.

A rendőrség továbbra is arra hívja föl az autósok figyelmét, hogy az őszi és téli időszakban megváltoznak a látási viszonyok, és csúszósabbá válnak az úttestek, emiatt fontos, hogy a sofőrök nagyobb követési távolságot tartsanak és megfelelő sebességgel közlekedjenek, valamint, hogy a gumiabroncsokat télire cseréljék. Javasolják továbbá a járművek biztonsági berendezéseinek és tartozékainak ellenőrzést is.

Hangsúlyozzák, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért fontos a láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt. Ahogyan a mellény mellett vagy helyett a nem sötét színű, jól látható, hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy-egy baleset megelőzésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×