eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Durva mérleg, hárompercenként egy gyorshajtó

Három óra alatt több mint hatvan gyorshajtót mért be a rendőrségi traffipax a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Kondoros között.

Az elmúlt hónapokban országos szinten is megnőtt a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Békés megyében is több olyan súlyos baleset történt, amelynek oka a gyorshajtás volt. A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását.

A 44-es számú főúton Békéscsaba és Kondoros között pénteken a déli órákban mért a traffipax. Ezen a napon három óra alatt 61 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen is jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. A gyorshajtók egy része 130 km/óránál is gyorsabban hajtott ott, ahol a szabályok 90 km/órás sebességet engednek meg - írta a police.hu

Egy-egy útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet az út besorolása, minősége és környezeti sajátosságai alapján határozzák meg a szakemberek. A sebességhatár túllépése veszélyezteti a közlekedők biztonságát. A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy betartják a szabályokat - figyelmeztetnek a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×