eur:
396.06
usd:
369.31
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Kilépésre várakozó járművek az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely előtt 2014. augusztus 1-jén. Az átkelőnél a Nyugat-Európában dolgozó és szabadságukra hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakul ki hétvégenként.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A határátkelőkön is lehet dugó, számoljunk vele!

A rendőrség alapos összeállítást készített arról, hol mire lehet számítani a hosszú hétvégén.

A hosszú hétvégéhez kapcsolódóan nem csak a temetők környékén, a határátkelőkön is megnő a forgalom - figyelmeztet a Police.hu rendőrségi portál, amely megyékre lebontva közölte, hol milyen dugulásra lehet számítani.

Mindenszentek napját megelőzően, október 31-én kilépő irányban már reggeltől késő estig erős forgalomra és várakozásra kell számítani a közúti határátkelőhelyeken mind a személy, mind a teherforgalomban.

Az előttünk álló hétvégén napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a reggeli és az esti időszakban a személyforgalomban.

November 3-án reggeltől estig belépő irányban alakulhat ki várakozás.

A teherforgalomban október 31-én 22 órától november 1-én 22 óráig, valamint november 2-án 22 órától november 3-án 22 óráig lesz kamionstop. Emiatt elsősorban belépő irányban alakulhat ki hosszabb várakozás október 31-én és november 4-én hajnalban.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×